Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Borders of Belgium.


I sommar vill jag köra en 100-milare för att kunna registrera mig tidigt till PBP. Men jag är antingen bortrest eller upptagen när de svenska 100-milarna går så jag börjat kolla efter alternativ utomlands. Milslukarnas randonnéelista var räddningen. Där hittade jag Borders of Belgium. Det är 100 mil långt och startar den 4:e september. Jag fyller år dagen innan så det här får bli min egen födelsedagspresent. Vad kan vara bättre än att cykla runt världens bästa öl-land? Kanske att cykla runt världens bästa vinland, men det har jag ju redan gjort. 

Nu vet ni vad jag ska göra i september men berätta inget för Linda bara för hon vet inget än. 


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 8

Johan A

Men den passerar ju inte Dranken Geers! Skandal!


Johan Mölleborn

Det kan nog lösas ändå…


clnr

Borde inte bli mycket mer än 10-15 mil extra att dra rundan förbi Danken Geers! Är väl inget i sammanhanget!


Bitte

Asså just nu känns 100 mil jättelångt. I år redan, menar du? Hur ska man hinna allt…


Sven-Erik

I det långa loppet så finns Milslukaren med distansen ut! För vinentusiasten och den med krafter till övers kan vi rekommendera Ronde Aliénor d’Aquitaine. Korka upp din bordeaux!


Mattias Krantz

Hmm… Är i samma sits som du. Ingen 100-milare och knappt någon 60-milare som passar heller. Det där kan vara intressant


Johan Mölleborn

Bitte, för att inte missa en startplats bör man nog ha kört en 40 eller 60-milare i år. Helst en hel serie för att förbereda sig.

Sven-Erik, jag ska kolla vidare bland rundorna. Den här passade bra tidsmässigt för mig.

Mattias, vi är 4 från KBCK än så länge. Det här kan bli grymt!
/Johan


Tommy

Måste vara perfekt, Ni hinner med fyra länder på rundan.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Intro till randonneurcykling (Stockholm)


Det är säkert många som tycker att det låter lockande att cykla dygnet runt, äta mumiebullar och kall risotto, somna i vägkanten av utmattning eller stå som ett ufo på en bensinmack mitt i natten för att stämpla ett gult kort. Eller har du drömt om att cykla Paris-Brest-Paris men inte riktigt vetat hur du ska göra?

Nu finns chansen att lära er mer om randonnéecykling och träffa andra med samma intresse. Randonneur Stockholm bjuder in till en introträff den 2:a april. Eventet är kostnadsfritt och ni behöver inte vara medlemmar i klubben. Läs mer och anmäl er på Randonneur Stockholms hemsida.

/Johan Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Måndagstips: Jotunheimen rundt.


Om ni för en sekund hade tappat cykelsuget så här på måndagsmorgon så kan ni ju kika på den här filmen från Jotunheimen Rundt.

Jotunheimen Rundt // Sognefjellrittet from HoydeMedia on Vimeo.

Efter det tycker jag att ni ska gå in och anmäla er till årets upplaga. Loppet startar den 4:e juli från Laerdal och är 43 mil långt och bjuder på 4300 höjdmeter. Det är ett riktigt mulligt lopp som är klart värt att köra. En sak som är lite skoj är att många missar den lilla knölen i slutet av höjdkurvan. Det är en backe med 400 höjdmeter som verkligen kan sänka en om man tror att man kan slappna av och rulla in i mål. 

Tack för tipset Jonas!

/Johan


Antal kommentarer: 5

Bitte

Det där har jag sneglat på också. Är enligt många jag pratat med och som kört det mycket jobbigare än Styrkepröven. Och jobbigt är ju roligt 😉


Lena Sannerholt

Håller med, det där är ett riktigt mulligt lopp. Det är tio år sedan jag cyklade loppet så jag är lite sugen på en ny start. Vafflerne på Sognefjell är nog de godaste jag nånsin ätit.


Johan Mölleborn

Jag hade gärna kört det i år men jag åker till Italien samma dag. Men jag borde nog åka dit nästa år. Jag körde det 07 sist och gick omkull efter 7 km. Körde resten med lårkaka.


Peter Tonér

Topp, då ses vi i Lerdal 2015!


Johan Mölleborn

Det är taget Peter! Vi ska nog kunna samla ihop ett gäng.
/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Paris-Brest-Paris, tjejpepp!


Det börjar redan peppas i stugorna för Paris-Brest-Paris som går i augusti 2015. Det känns som att det kommer bli en hel del nya cyklister nästa gång. Bara från vår klubb så ser det ut att bli ett helt gäng. Jag tror det kommer bli ordentligt uppsving nu när vi har en dedikerad randonnéeklubb i Stockholm. Det är riktigt kul.

Något som är ännu roligare är att det blir fler och fler tjejer som vill köra. Jenny Westerlund (som skrev det här inlägget tidigare) och min bloggkollega Bitte Håf siktar på Paris och senast idag skrev Helena Enqvist om sin satsning på sin blogg. Det är helt rätt att köra igång redan i år. Det krävs nästan två års förberedelser för att få en bra runda. Lycka till Bitte, Jenny och Helena! Det kommer bli riktigt kul att följa. Har vi några fler tjejer som vill köra?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tips om en randonnéepralin i september.


Jag hittade ett randonnéelopp som jag blev alldeles pirrig av. Det startar i Merselo i Holland och slutar i Verona i Italien. Loppet är 1200 km (alldeles lagom alltså) och bjuder på strax under 10.000 höjdmeter. Rundan är uppdelad på fyra dagar med tre övernattningar. Det läckra är att man cyklar genom centraleuropa och korsar alperna. Det har jag fantiserat om länge. Mer info finns här och på deras Facebooksida. Snälla snälla Linda, får jag köra? 


Antal kommentarer: 6

Sven-Erik

Har du nu varit inne på Milslukarens hemsida igen? 😉


Johan Mölleborn

Aha finns den där? Jag hittade den på facebook. En japansk randokompis hade ”lajkat” den.
/J


Linda

Nej, det får du ej, vi har tvättid då!


Erol Orhun

Cykla eller köra bil – det där ser ut som en ypperlig rutt


Sven-Erik

Japaner, japaner, överallt japaner och du har en vän på FB som är snabb på långdistans då. Vi trodde vi var snabba eftersom vi läste om det på holländska.

Milslukaren försöker lista alla möjligheter till att cykla 1000K+ vi kan hitta samt några av de tuffare utmaningarna som SuperRandos och 24 timmars lopp. Listan är inte komplett och blir det väl aldrig, men jag hoppas att den en dag skall vara på samma nivå som UMCAs Ride List som somnade in för några år sedan.


Johan Mölleborn

Aha, den listan ska jag kika på. Låter farligt… Japanen körde MGM i somras. Jag blev helt matt på mig själv eftersom jag hade missat helt att den gick. Det var också ett sånt där lopp som jag skulle vilja ha kört.
/JLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Helgens lastfarcykling på Friends arena.


Den här helgen bjöds det på arenacykling både lördag och söndag. Jag var självklart där med min lastfarcykel. I lördags blev det omkring 100 varv med blandad fart. Vi var 40-50 pers som körde. Rikgit kul cykling och bra fart på banan. Jag tror man kan klämma in upp till 70 pers innan det blir för fullt. Det viktiga är att man håller sin linje och inte ligger i rätt fil om man kör snabbt eller långsamt. 

Idag gick det inte riktigt lika bra. Jag var på 50-års fest igår och var väl inte piggast på arenan direkt. Men det kändes rätt ok ändå. Efter ett tag fick jag ont i knät, sadeln sitter antagligen lite för lågt, men varken jag eller någon annan hade en insexnyckel så jag kunde inte sänka den. Jag körde några sega varv till och efter en stund fick jag punka istället. En stund senare kommer en av de yngre cyklisterna studsandes över golvet. Ok, jag fattar, jag ska inte köra mer. Det var helt enkelt inte min dag så jag siktade in mig på att snacka och fota istället. Det gick däremot bättre.

Säkerhetsgenomgång innan start. 

Sportsons mekaniker var på plats.

Robin Hedström testar planen.

Lastfarcykeln pustar ut mellan varven.

Tiam kör som Pantani, med händerna i bocken.

 Team Cykloteket tog det lugnt en stund.

Amir kör så det ryker. 


Antal kommentarer: 3

Johan

Sällsynt snygg cykel hos mekanikern. :-). Trevligt att träffas i lördags.


Jonas/Sportson Patrol

Var du för blyg för att fråga om du fick låna en av mina insexnycklar? hade ju hela väskan full med grejer, verktyg och bra-att-ha-saker 😉


Johan Mölleborn

Jonas, du var väl bara där på lördagen? Det var på söndagen som jag stod hjälplös och gråtandes. 😉

Johan, tack detsamma!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*