Blogg

Att bo utanför den gul-blåa gränsen


Jag flyttade för ett par månader sedan till en stad som heter Girona och ligger 10mil norr om Barcelona i Spanien. Jag var här första gången i Februari då jag åkte hit för en veckas cykelsemester samtidigt som jag besöka en vän som var baserad härifrån under årets cykelsäsong. Jag blev så förtjust i staden samt cyklingen häromkring att jag redan efter det besöket började fundera och planera att flytta hit och då jag under en längre tid känt att det var dags för något nytt kändes det här som ett steg i rätt riktning.

Mina dagar startar inte längre i Stockholm med att klockan ringer 5.45 och jag är inte längre på jobbet kring 7-7.30 och träffar mina första patienter för dagen. Jag älskar verkligen mitt jobb och att hjälpa andra människor med problem och kroppsliga åkommor, men jag har insett att det är på tiden att jag utmanar mig själv och varför inte blanda min passion för cykling samt mitt jobb dåjag försöker ta det till nästa nivå?

Det är där Girona kommer in i bilden, och med många av världens bästa cyklister baserade här kan man jämföra det som Spaniens motsvarighet till Italiens Lucca eller USAs Boulder.  Det är såklart inte en dans på rosor att starta upp i en helt ny stad, med en utbildning ingen häromkring (förutom såklart för Skandinaverna, som dock inte är så många) känner till, men det går framåt och jag har sedan någon vecka ett deltidsjobb som naprapat på en klinik här i området och har även ett par andra jobbmöjligheter som kanske kan utvecklas till något intressant!

Jag har en tendens att inte kunna sitta stilla för allt för länge, så det här livet passar mig väldigt bra då jag har fria tyglar att ta mig för det mesta. De som känner mig och har umgåtts med mig de senaste åren känner till hur jag alltid har projekt, planer och idéer på allt från att skriva en bok till nya äventyr stup i kvarten.

Så nu bor jag i en större lägenhet sedan ett par veckor tillbaka med två vänner som jag lärde känna under sommaren samtidigt som att jag blev involverad i cykeleventet Red Hook Crit. De andra är idag ute på en 6h träningspass medan jag försöker komma ikapp med lite mail samt förbereda för helgen då jag åker ner till Calpe!

Hörs snart igen, nu ska jag ut och cykla!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Hej där!


Jag heter Therese Sundström och ska här försöka delge mig av mitt liv och berätta om de äventyr jag tar mig ut på, men först tänkte jag presentera mig för er som inte vet vem jag är och vad jag har för mig

Jag köpte min första racercykel för nästan precis fyra år sedan då jag hade bestämt mig för att cykla Vätternrundan för att kunna klara av en Svensk Klassiker, det var så det hela började! Det känns fruktansvärt avlägset att tänka tillbaka på det nu, då så mycket har hänt sedan dess. Jag cyklade alltså Vätternrundan 2013 men var tvungen att bryta pga sjukdom och gav det ett nytt försök tillsammans med SubXx under 2014, denna grupp fick mig att fastna för landsvägscykling och jag har fortfarnde kontakt med många av dem.

Gick med i Rejlers (nuvarnde Stockhlms CK) förra säsongen och cyklade med dem och i år bytte jag och gick med i CK Valhall.

Jag har ännu inte gett mig in på att tävla på cykel, hade planerat att börja i år men jag valde istället att ta ett jobb som under sommaren fick mig att resa runt och följa några av de största cykeltävlingarna i Europa. En helt fantastisk uppplevelse där jag bl.a. fick möjligheten att följa Giro d´Italia uppe på Passo Giao samt Tour de France finalen på självaste Champs Elysees samtidigt som jag fick betalt för det, det händer inte många gånger i livet

Vid botten av Mont Ventoux under Tour de France 2016

Vid samma tidpunkt som jag bestämde mig för att ta detta jobb kände jag att jag var ganska färdig med att bo i Sverige för en stund, därför sa jag inte bara upp mig från mitt jobb men jag flyttade även ut ur min lägenhet och efter att jobbet i somras avslutades flyttade jag ner till Spanien, rättare sagt till Girona som ligger 10mil norr om Barcelona

Många verkade förundras av mitt beslut och jag har fått frågan ”Varför?” fler gånger än jag kan räkna, men jag kan inte komma mig till att berätta hela den detaljerade beslutsprocessen för precis alla så jag svarar oftast ”Varför inte?”. För om jag (och du) verkligen tänker efter, varför borde jag inte göra det? Om du kommer fram till en annan slutsats kan du väl skicka mig ett mail så kan vi disskutera det hela, men livet här ner är ganska härligt

Så där, en liten inblick i vem jag är! Kommer att komma mer allt eftersom och jag ska berätta mer om mina äventyr för nästa år och mer om mitt liv här nere!

Trevligt att du tog dig tiden att läsa detta och välkommen tillbaka,

Therese


Antal kommentarer: 4

Clara Edvinsson

Vad kul det ska bli att få följa med dig här i bloggen!


Katja

Glöm inte att härja med oss i damklungan 2017 i sommar! 😀


Katja

Glöm inte att härja med oss i damklungan 2017 i sommar! 😀


Therese Sundström

Katja: Ser fram mot att härja tillsammans med dig nästa år!!

Clara: Tack så mycket =)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*