Johan Mölleborn

Johan Mölleborn

bigmollo@hotmail.com

Blogg

Äntligen vår!


Tumbas 20-tmilare är ett av årets bästa vårtecken och enligt Randonnékalendern är det tydligen vår imorgon. Det går i och för sig breveter på fler ställen i helgen, bland annat Malmö, Trollhättan och Västerås. Sen är det i full gång. I april kommer det köras breveter till höger och vänster varenda helg och i maj blir det ännu mer. Nu längtar jag faktiskt lite efter brevethetsen som uppstår när det närmar sig PBP. Jag kommer inte köra nån brevet i helgen, om nån nu undrade det, utan jag har tänkt att välkomna våren med att cykla runt Mälaren med Sveriges tjockaste australiensare.    

Appropå det här med ”pan y agua” så får väl vi randonneurer införa vårt egna ”pan, vino y jamón.” 


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Mattias Krantz

Tumba i helgen? Täby ska det ju va… skärpning! 🙂


Johan Mölleborn

Ah just det. Täbys är ju ännu bättre. Den rundan borde faktiskt ha avskräckt mig från att fortsätta med randonneandet. 😀Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

KBCKs 20-mils brevet. Några veckor senare.


Hoppla, här var det tyst. Det verkar inte vara nån som sköter den här bloggen åt mig. Dåligt! Jag kan väl bjuda på en rapport från KBCKs 20-milare som gick den 16:e februari. Om ni känner igen några delar från min andra blogg så är det inte så konstigt, det här är lika plankat som bidragen i Melodifestivalen. Vassego!

För några lördagar sen tog KBCK det stora klivet ut i randonnévärldens finrum med en egen officiell brevet. Innan personalen på Welcome hotell i Barkarby hann blinka var receptionen full med cykelsugna gubbar som viftade med pengar och stämpelkort. En stund senare rullade gruppen iväg mot stan. De första milen genom stan gick ryckigt på de bitvis sorgligt underhållna cykelvägarna. När vi väl kom ut till Bergslagsvägen, som var snöfri och fin som ett vardagsrumsgolv, hade vi redan tappat en kille. Han hade fått punka i Spånga och stod där utan vettig pump och svor. Efter ett tag fick jag ett sms att han hade åkt hem istället. I Södertälje fyllde vi fikadepåerna med mumiebullar och redbull. Det här var dagens första stämpling och cyklist nummer två valde att åka hem.

Den riktiga cyklingen börjar efter Södertälje. Nu sträckte vi ut på landsvägen och njöt av knastret från dubbdäcken. Milen rullade på i bra fart och vips så var vi i Strängnäs. Här tog vi en stå-fika på kiosken där vi brukar fylla vatten och äta glass på sommaren. Uteserveringen såg inte lika lockande ut nu. Några stunder av tid senare cyklade vi genom Enköping och fortsatte mot Bålsta. Gruppen höll fortfarande ihop och tempot var bra. Imponerande att folk är så starka redan nu. Det hördes inte ett enda gnäll och hela gänget såg ut att trivas. De sista milen från Bålsta gick som en dans och vips så var vi framme.

I Barkarby stod Hanna i baren och väntade och vid KBCKs egna bås satt Tille, kvällens protokollförare. Tolv skitiga gubbar haltade in och slog sig ner och beställde varsin Belpils. Sen var afterbiken igång. Nu skulle det dunkas ryggar och historier om hårda förningar och krampande ben kryddades efter varje klunk öl. Under kvällen rasslade det in fler för att hjälpa till med afterbikandet. Det sista jag minns är att Hanna kom ut med några Gregorius och att Toni dansade in med famnen full av Rochefort tior. Sen var det ridå. Tack och adjö. Precis som det ska vara.


Antal kommentarer: 1

Peter Rosén

Hoppas att det blir en sommar upplaga åsså så man kan henka. 20 balobisar i kyla på nabb är för mycket för min smak.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

KBCK 20-mils brevet 16/2. Tour de Ötzi.


Lördagen den 16:e februari är ni hjärtligt välkomna på succéklubben KBCKs första officiella brevet! 
Turen går utmed den klassiska Tour de Ötzi runt Mälaren. 

Tid – 08:00 

Var – Welcome Hotell Barkarby

GPS-fil: KBCK 20 mil.

Kostar – 100.- utan medalj och 150.- med medalj. 

Anmälan – Maila mig bigmollo@hotmail.com och skriv ditt namn, telefonnummer och adress. 

Afterbike – Det kommer afterbikas på KBCKs klubblokal Lilla Barkarby. 

Allmänt – Det finns gratis parkering vid starten precis utanför Welcome Hotell. Där kan ni också köpa kaffe om ni är tidiga. Om ni kommer med pendeln så går ni av i Barkarby och tar vänster utanför spärrarna. 

Se till att vara plats en halvtimme innan start så ni hinner hämta ut startkort och sånt. 

OBS! Det finns inga vägnoter för rundan så ni får ladda ner GPS-filen här.

I stora drag kör vi: Barkarby, Västerbron, Fittja, Södertälje, Strängnäs, Enköping, Bålsta, Barkarby.

Det finns även en tråd på Happymtb där försnacket redan är igång.

Några tidigare bloggningar om Tour de Ötzi.

Januari 2007

Februari 2007

November 2008

Januari 2009

December 2009

Januari 2010

Välkomna!

/Johan


Antal kommentarer: 1

Amir

Jag är med såvida det inte blir snökaoz på lördagLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Två tips i ett inlägg.


Skrämmande tyst här på bloggen. Man skulle nästan kunna tro att det är vinter. Jag tänkte i alla fall försöka liva upp med två bra tips för att överleva resten av vintern. Den ena är en liten karamell i sommar och den andra är ett sätt att komma fram dit. Vassego.

Tips nummer 1:

Ni som har gått hela vintern och suktat efter en långrunda på grusvägar kommer snart bli nöjda. Peter Tonér har nämligen en 20-milare på gång. Så här skriver Peter på Happy:  

Trevlig tråd…precis som jonas-ni har hunnit kommentera så var det nyss en 20-milsbrevet på gång med minst 75% obelagd väg. Jag kom i och för sig på ett rätt enkelt sätt att sköta verifieringen men framkomlighetsklausulen i randonnéreglementet fick mig att backa i höstas. Alldeles innan snön omöjliggjorde rekning på traktorvägar och annat trevligt bestämde jag mig för att åtminstone tillfälligt skrinlägga ursprungstanken och istället välja att köra varvet som en 21-22 mil lång Grus, Gräs och Cross Special. Super Special menar jag. 

Jag lovar, och jonas-ni kan nog intyga, att det finns ruskigt roliga vägar här och var. På denna bana handlar det även om att ta sig fram på några få partier med kortare stigar och kanske något lyft. De finns med för att koppla ihop återvändsvägar som är så roliga att det vore kriminellt att inte cykla på dom. Både grussmiskare och grusskeptiker kommer att få svårt att inte gilla den här slingan. Det är dock inte lerheaven för crossnördar. 

Under våren hamnar de sista bitarna på rätt plats och då kan jag antagligen konstatera att asfalt står för mindre än 20%. 

Man passerar faktiskt happy-kända Karmansbo Herrgård, fast innan kakbuffén öppnar, alltså INGEN kakbuffé men en fint kök som säkert tar gruppbeställningar på exklusiva pastallrikar. 

GoranS tanke om en permanent är mycket bra. Vi får skapa en sån av denna runda och begära foton på fina torp, helst inga stockar. Då är det inte heller långt kvar till att den 30-milsbrevet som jag har i huvudet tar verklig form och permanentas som permanent. 

Det känns som att tiden är rätt för att improvisera en inbjudan här och nu: 

Startplats: Westerqvarns servering, Mölntorp, Hallstahammar 
Starttid: Lördagen 1 juni kl 7.00. 

Maxtid: Det är ingen brevet, alltså inga tider att förhålla sig till. (utom om man vill vara med om efterfesten, se nedan) 
Stämpelkort Inga 
Gps: Fil 
Papperskarta: Ta med din egen. 
Traditionell kompass: inte så dumt om man envisas med att cykla ensam och inte har lekt utmed hela slingan som barn (lita aldrig på att en gps hjälper dig hela vägen). 

Principer: Alla ska med. 
Grupper: Beroende på hur många som kommer och hur målsättningarna ser ut. 

Grillfest på Westerqvarn vid återkomst. Vandrarhem och Bed & Breakfast finns alldeles intill. 

Slingan, oerhört summarisk (gps-fil i vår): Strömsholm-Köping-Västra Skedvi-Karmansbo-Gisslarbo-Lersäter-Kölsta-Hallstahammar-Mölntorp-Strömsholms slott-Mölntorp. 

Totaltid för en vältränad grupp som inte kör för fullt (och som inte bonkar) kommer säkert röra sig kring 12-13 timmar. Det är ingen speciellt kuperad terräng men backarna som finns bromsar ofta den redan relativt låga (med asfaltmått mätt) marschfarten effektivt. 17-18 mil grus blandat med ännu mjukare underlag suger inte bara fart utan förstås också mycket kraft. Mycket energipåfyllning går åt. Det finns mat och fika utmed rutten inklusive en arrangerad matkontroll utmed det mest näringslivsglesa partiet, som måste till om vi ska slippa ha ryggsäckar. 

Mer info när vägarna är fasta igen. 

/Peter


Tips nummer 2:

Långspinning i Hässelby Gård (Stocksholm). Under vintern kommer det anordnas långspinning varannan helg i Västerort. Vi körde förra helgen så nästa tillfälle är den 9:e februari sen 23/2, 9/3 och 16/3. Tiden är mellan 11 och 14. Än så länge är det bokat för 3 timmar per pass men om vi är fler som vill köra längre så kan vi lösa det. 

Både cyklarna och lokalerna är i toppklass. Det kostar 100.- per gång. 

Maila Amir för anmälan och frågor: amirnazari65@yahoo.com

Ja det var väl så mycket jag lyckades klämma ur mig idag. 

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Stockholm-Göteborg 2013!


Under hösten började det surras om att det härliga loppet Stockholm-Göteborg skulle återupplivas. Det loppet var inkörsporten för min långcykling. Stockholm-Göteborg växte snabbt under de åren det gick och hade nog kunna ha upp mot 100 startande om det inte hade försvunnit för några år sen. Nu har Peter Tonér skakat liv i det hela och samlat information på den här sidan

Det här är ett perfekt lopp för er som vill testa på långcykling. Det är lagom långt för att inte gå sönder men det är ändå långt nog för att få den riktiga långcyklarkänslan. Det är riktigt läckert när man rullar in i Göteborg och kommer på att man faktiskt har cyklat dit. Gå in och anmäl er, ni kommer inte bli besvikna!

Om ni vill läsa hur det var när jag körde loppet 2008 så klickar ni in er på min andra blogg.  I den här tråden på Happy diskuteras det om loppet.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Filmtajm! Le 1000 du sud.


En italiensk randonnékompis la upp en film på facebook från ett lopp de körde i somras, Le 1000 du sud. 100 mil i Provence och franska alperna. Efter en snabb googling så såg jag att det går dagen efter jag fyller 40. Hur ska jag lösa det här? Jag tycker det såg rätt trevligt ut, vad tycker ni? 


Antal kommentarer: 4

Johan A

Var det Jonas Larsson på cykeln med de små hjulen??


Jonas Larsson

Coolt, jag skulle vilja köra en 100-milare på min Airnimal. Det där blir en riktig pralin.


Gunnar O.

Åhh, va mysigt.


Sven-Erik

Smart filmidé att visa nerförsbackar och fråga om cyklisterna njöt av klättringarna. Såg njutbart ut, men kan nog vara kalla nätter. Jag tycker att du skall cykla. Livet tar förhoppningsvis inte slut vid 40.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*