Blogg

60 mil och klar för PBP.


Det är söndag och klockan är strax efter tio på förmiddagen när jag vaknar i sängen och känner mig som en mosad skalbagge. Jag försöker röra mig men mina ben gör så makalöst ont att jag flämtar till. Här kan man använda hur festliga beskrivningar som helst för hur mina ben kändes. 

– Det kändes som att man hällt flytande lava i benen och sen slagit på dem med en stekpanna.

– Benen kändes som ett rått ägg som körts i micron i tio minuter.

– Benen kändes som utbajsat äppelmos.

– Det kändes som om att Kim Jong Un hade provsmällt en kryssningsmissil i låren.

– Det kändes som att man hade försökt borra en Hallandsåstunnel i låren och sen fyllt igen med Rhoca-Gil.

– Benen kändes som Dresden i mitten av 40-talet.

”Vad fan har hänt? Var är jag? Vad har jag gjort egentligen? Varför denna outhärdliga smärta?”

Ah, just det. Jag hade precis vaknat efter Täbys 60-milare. Det sista kvalloppet för Paris-Brest-Paris. Fasen vad nice att ha den avklarad, tänkte jag och rullade ner på golvet. När jag ålade vidare ner mot köket så försökte jag minnas vad som hänt på rundan så jag skulle ha nåt att blogga om. 

Det var ljust och varmt redan när klockan ringde 04:00. Vid starten var det 15-16 grader så jag startade i kort-kort. Det är alltid lika kul att träffa de andra vid starten. Speciellt när det är en 60-milare och PBP-år. För då är det bara de mest dedikerade som ställer upp och alla har samma mål, Paris. Calle, min bror var där. Toni, den tjocka australiensaren var där. Jocke, novisen på randonné var där. Jens, som inte verkar förstå hur stark han är var där. Reimert, som kan snacka så öronen blöder var där. Gunnar, superhjälten från Järvsö var där. Ingvar, The Dictator och mästaren på att suga hjul var där. Bengt, Herr Randonneur Sverige var självklart där. 

Samling i Täby 06:00.

Vi rullade genom stan och förbi Södertälje och Järna. Vinden låg i ryggen så milen tickade på bra. Kontrollerna löpte också på utan några större besvär. Solen värmde skönt och fixade en nice bränna på armar och ben. Tempot var alldeles lagom och det kändes bara så enkelt allt ihop. Det var många starka cyklister i gruppen som hjälpte till med farthållningen. Det kändes redan nu att det här skulle bli en bra runda.

Fin rull på fina vägar.

Vädret var som sagt prima. Allt var frid och fröjd och jag satt och njöt av det fina vädret och vyerna. Då ropar Desmo (happy nick) till mig:

-Var är misären Mollo, var är misären? Det här håller inte!

En kvart senare hörde jag ett brak och såg Desmo ligga på marken i ett moln av damm. Calle gick också omkull och båda fick sina hjul krökta. Som av ett under så gick båda hjulen att rikta så vi kunde åka vidare. Det hade ju varit ganska snöpligt att behöva bryta en sån här fin runda. 

Ungefär halvvägs ligger Fellingsbro. Efter den följer den tuffaste biten på rundan. Till Grängesberg där nästa kontroll ligger är det ca 10 mil och kan upplevas som jävligt dryg och backig. Här väggade jag förra året och hade allvarliga funderingar på att sluta cykla för gott. 

Ingvar laddar med en räkbakelse i Fellingsbro. Utanför bild sitter Magnus och trycker i sig en tub majonäs.

SMHI hade antytt att det kunde komma lite regn här. Typ nån liten skvätt eller så men inget värre. De molnen som tornade upp sig i verkligheten sa något helt annat. De var fulla med dödsregn. Frågan var bara när vi skulle få smaka på det. 

Börjar ana oråd. Regnet hänger i luften.

Precis när jag satt och funderade på det så började det droppa. Sen ökade det till fullt regn. Då beslutade vi oss för att stanna och ta på oss regnjackorna. Vi som hade packat med såna alltså. Regnet hängde med hela vägen till Grängesberg där det avtog lite när vi gick in på en liten mack som även var kontroll. Här bytte vi om och drog på oss lite mer kläder. Jag hade en minnesbild från SMHI-appen att det skulle sluta regna i Grängesberg så jag blev snöpligt förvånad när det regnade ännu mer när vi gick ut från macken. 

Och där kom regnet. Men jäklar vilka Rapha-stekare! 

En gubbe är glad i sin regnjacka, en annan ser bekymrad ut med sina tunna armvärmare.

Halvvägs till Fagersta slutade det regna. Vi hann även överraskas av ännu en vurpa. Nu var det Reimert som gick på Manges bakhjul och stöp i backen. Han och Mange skulle sova på hotell i Fagersta så Reimert hade nog börjat drömma om hamburgare och öl redan. Väl i Fagersta stämplade vi på den enda kvällsöppna macken. Ett tag senare vinkade vi hej då till ortens ungdomar som hängde utanför macken och drog vidare mot Sala. Nu var vi riggade för nattcykling med tända lampor och reflexvästar. Natten susade på precis lika fint som på dagen. 

De gula västarna är redo för hemfärd i Fagersta.

Stället där det brann för några år sen. Fortfarande rätt mäktigt att cykla igenom. 

Suddig gubbe. 

Vid den här tiden på året blir det aldrig riktigt mörkt. Om det hade varit molnfritt hade vi knappt behövt lamporna. Efter lite irrande i Uppsala så hade vi bara sista etappen kvar. Den här biten brukar jag ha lite ångest för. Den är ganska backig och det är ofta blåsigt här. Nu gick det tacksamt nog riktigt bra. Vi sladdade in på OKQ8 i Täby och fick sista stämpeln på kortet. Jag får passa på att tacka alla i gruppen för ett riktigt bra jobb. Det flöt så fint hela tiden så man skulle kunna tro att vi har gjort det här förut.

Värsta nöjda gänget efter målgång.

Det sista kvalloppet innan PBP är klart. Så jäkla skönt. Det var även ett skönt formbesked att rundan gått så bra. Att benen kändes helt skändade när jag vaknade några timmar senare skyller jag på min pollenallergi. 

/Johan


Antal kommentarer: 1

Eva Mölleborn

Ni är stronga grabbar! Lycka till med PBP!
Mamma Mölleborn håller tummarna!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Självdistans och bröllopsdag


Som randonneur och storbloggare är det viktigt att man har självdistans. I lördags vaknade jag tidigt och kände mig oerhört självdistanserad. Helgen 25:e maj är inte bara Elitloppshelg utan det är även min och Lindas bröllopsdag. Hur firar man sin bröllopsdag på bästa sätt? Jo, Linda åkte till Plantagen och jag cyklade ett varv runt Mälaren. Efter en snabb frukost drog jag på mig mina finaste kläder och min byggare Bob-hjälm och satte kurs mot Slagsta-färjan. Men det skulle dröja ett tag eftersom jag först skulle kika förbi Stäket, Bålsta, Enköping, Strängnäs, Södertälje och till sist Slagsta. 

 

Luften var fuktig och tung och låg de första 7-8 milen åt fel håll. Oftast brukar man kunna krypa ihop och gömma sig för vinden men nu verkade det som att den fastnade som kladdig sirap på mina kläder och höll mig fast. Det kan förstås bero på att jag är hopplöst svag i benen och lite för lätt för att komma framåt när det blåser motvind. Trots att jag är en riktig liten fetknopp så väger jag faktiskt bara 62 kilo. Jag är bättre när det är medvind och lite lätt nerför, gärna i solsken och på Mallorca. Just då briljerar jag. 

Strax innan Jakobsberg hörde jag Amir ropa. Han kom dundrande med sitt gäng från Sigge Cykel. Jag hakade på och la mig längst bak en stund. De körde samlat och snyggt. Jag har sett på Amirs Strava att de har kört ihop en hel del och det syntes. Snabbt, snyggt och välordnat. Vid Stäket kände jag att det var dags att släppa. Jag skulle ju få självdistans, inte ligga bakom ett gäng starkingar och se ut som nån randonnégubbe som åker snålskjuts.  Jag svängde upp på cykelvägen som går frän Stäketbron till Kungsängen och såg Sigge Cykel-gänget försvinna medan jag fastnade i den kladdiga motvinden igen. 

Det tar ett tag att lära sig uppskatta 55:an mellan Enköping och Strängnäs men när man väl har insett dess skönhet så sitter den. Vissa kommer aldrig till insikt. De kommer gå omkring hela livet och tycka att 55:an är supertrist. Det är trist för dem tänker jag. Jag kan ibland längta till 55:an. Tex när man cyklar på nån ful slingrig väg i Toscana eller när man sitter på nåt trist torg på Mallorca med en pa amb oli intryckt i ansiktet. Det magiska med 55:an är att den upplevs på två olika sätt om man kör till Enköping eller till Strängnäs. Testa så får ni se. Men förbered er på en livsförändrande upplevelse. Ett halleluja-moment helt enkelt. 

Strängnäs. Jag har aldrig riktigt förstått vad man gör här. De flesta man ser går bara omkring och glor. Ensamma eller i par. De står på torget och glor, de står i hamnen och glor, de står på bron och glor. Det finns ett torg, en kyrka och en korvkiosk som då och då inte ens säljer korv. Det känns som att man inte riktigt orkade bestämma vad människorna skulle göra när de väl hade byggt färdigt stan. Som en oinspirerad by i en Märklin-värld. Energin tog slut när landskapet och byn var klar. Det är märkligt. En positiv sak var att vinden vände strax innan Strängnäs så när jag susade förbi alla fantasilöst uppställda människor hade jag vinden i ryggen och kunde snabbt pipa vidare. 

Milen susade på och ett tag senare var jag i Södertälje. Därifrån är det bara några utsträckta tramptag innan man är i färjeläget Slagsta. En kort båttur och några backar senare så var jag hemma. Lagom till vi dukade upp bubblet på altanen så kikade solen fram. Det kändes ändå rättvist att man hade sparat finvädret till när vi skulle fira vår bröllopsdag än att ödsla det på mig när jag cyklade. Att cykla själv i halvtrist väder är bra träning för pannbenet. Att dricka bubbel i solsken med sin bättre hälft är belöning för allt gott man gör i livet (cykla randonné och sånt).

Trevlig helg!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Täbys 40-milare. En lång dag på cykeln.


PIP PIP PIP!! Jag öppnar ögonen och börjar glatt tralla ”upp och hoppa alla bagarebarn, det är bullfest bullfest hela dan” medan jag drar på mig randonnéstället och går ner till köket. Det är dags för Täbys 40-milare. Starten går 05:00 så väckarklockan var ställd på 03:00. 

Vid klubbhuset samlades ca 15 pers. Tempen var morgonsval och skön. Jag lyxade till det med knävärmare. De hade egentligen inte behövts men jag ville unna mig lite extra. När vi rullade iväg kände jag att jag var pinknödig. Nästa stopp var i Järna så valet var att släppa klungan eller knipa ihop. Jag knep ihop. Bengt ledde oss ut genom Täby och in genom stan som fortfarande låg och sov. Vår grupp susade genom gatorna från Norrtull till Hornstull utan att någon la märke till oss. En och annan taxibil puttrade förbi med kroggäster som var på väg hem. Vi var också på väg hem men först skulle vi cykla till Järna, Stallarholmen, Köping, Västerås, Uppsala och Täby. 

På första stoppet i Järna var vi fortfarande en stor grupp. Jag fick äntligen pinka, åh  och slapp sedan sitta som en uppstoppad järv på cykeln för inge pinka på mig. Vi stämplade och väntade så alla han göra sig i ordning innan vi stack iväg igen. 

Vi hade lätt vind i ryggen så de första 10-15 milen var väldigt behagliga. Mina värsta pollenbesvär har gått över så nu kunde jag andas fritt igen, till skillnad mot 20-milaren för några veckor sen. Medvind och pollenfri. Vilken dunderkombo!

I Stallarholmen hade en liten mack öppet för vår skull så vi kunde stämpla. När jag gick runt till baksidan för att låna toaletten såg jag att det även var en båtmack, där vi hade tankat båten förra sommaren. Jag får åka dit i sommar och tanka och köpa en glass och kanske låna toaletten igen. 

Vi susade på vidare. Nästa stopp var Köping. När vi rundade Mälaren i Kungsör fick vi den där härliga medvinden som hade gjort oss sällskap sedan Järna rakt i ansiktet. Om man tittar på kartan så behöver man inte så jättemånga högskolepoäng för att räkna ut att vi skulle få kant och motvind hela vägen till Uppsala. Det var bara att göra sig så liten som möjligt och undvika vinden. Vi kom överens om att hålla igen lite när vi tog förningar så inte gruppen bakom skulle behöva bygga ut en vinge över hela vägbanan. 

Några timmars motvindscykling senare kom vi till Uppsala. Vi stämplade, drog några dåliga skämt och cyklade vidare. Nu var det bara 65 km kvar så vi kunde nästan känna doften av nybakta mumiebullar på Shell i Täby. Magiskt nog fick vi vinden i ryggen igen. Det är verkligen precis så man vill ha det och vi var så väl värda det. Det var inte mycket som hände under de sista två timmarna och efter totalt 14,5 timmar var vi framme i Täby igen. Efter 20-milaren hade jag fått syn på en chipspåse med pizzasmak. Man är rätt svag för fett och salt efter en dag på cykeln. Nu låg den där på sin hylla och stirrade storögt på mig. Precis som en söt liten hundvalp på hundstallet, övergiven och törstande efter kärlek. Nu kunde jag inte motstå. Chipspåsen åkte med mig hem. Hälften av chipsen gick åt i bilen hem. 

Så där, nu har jag bara 60-milaren kvar innan jag är kvalificerad för Paris-Brest-Paris. Formen känns bra och allt går åt rätt håll. Det viktigaste är att det känns kul och att man är peppad på årets mål, och det gör det verkligen. 

Jocke tar en förning mellan Uppsala och Märsta.

När man kör randonné kan man bara lé. Det är sen gammalt. 

sextetten från Bellville.

Efter randonné kör man korvmätning. Det är sen gammalt.

Du åker hem med mig. Omnomnom..


Antal kommentarer: 1

Eva Mölleborn

Grattis gänget med ”sega gubbar”!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

30 mil från Södertälje. Glad påsk!


Då var det äntligen dags för en lite längre runda. Under påskhelgen bjöd Södertälje upp till en 30-milare i strålande väder. Henrik och Åsa tog emot oss i klubbkontoret vid kyldisken på OK/Q8 i Östertälje. Henrik har under vintern sparat ut till ett lika ståtligt som yvigt randoskägg som man kan tänka blir fullt av rester av äggmackor och energidricka efter en riktigt lång dag på cykeln. 

Efter en evighetslång väntan på toaletten på OK/Q8 var det äntligen dags att sticka iväg. Var var ett trettiotal cyklister som hade samlats för dagen. De flesta ansiktena var bekanta men det var även några nya. Jag, Calle och Toni hade snackat om att ta det lite lugnt och koncentrera oss på att se läckra ut. Starten gick och superrandonneuren Adam drog upp ett stadigt tempo från första metern. Jag var först lite osäker på om jag skulle hänga med eller om jag skulle släppa och ta det lite lugnare istället. Men när jag ändå var kvar i klungan efter någon timme så lät jag det vara. 

Vi rullade på i bra tempo och ganska snart var det dag för dagens första kontroll i Åkers styckebruk. Vi kilade snabbt in på Ica och fick varsin stämpel. Det var tydligen powerrando som gällde idag för ingen köpte något utan alla stod direkt efter stämpling redo vid cykeln igen. Lika bra fart till nästa stopp i Stigtomta där även det stoppet flöt på lika bra. Nu var det varmt och soligt så både långtröjan och västen åkte av. Kort-kort minsann!

Strax efter Stigtomta var det dags för stämpling på Oscarshälls café med strålande utsikt över Bråviken. Stämplingar på caféer tar alltid lite längre tid men i solskenet gjorde det inte så mycket att stå och vänta lite extra. Vid Bråviken har man kommit halvvägs. Härefter svänger man upp genom Kolmården och vidare mot Nyköping. Gruppen hade kapats av en del och tempot hade satt sig. Det tar oftast 10-15 mil innan folk har trampat bort det värsta sprättet i benen. Det var två tjejer med i gruppen som jag inte sett tidigare. De såg obesvärade ut på cyklarna och var grymt starka. De pratade engelska, osäker på om båda pratade engelska eller om det bara var en av dem. Eftersom det inte var så snackig stämning i klungan så var det omöjligt för mig att lista ut hur det låg till. Imponerande starka var de ändå.

Då och då noterade jag att vår grupp hade blivit mindre. Folk måste ha släppt utmed vägen. Det smidiga var att de hade släppt i tysthet och bara singlat iväg mot ensamheten utan att göra något väsen av sig. Eftersom ingen riktigt bryr sig så är det ingen vits att göra någon större scen när man tackar för sig och släpper gruppen. På den sista sträckan från Vagnhärad fick vi medvind från sidan. Ni som hänger på Happyride.se vet att detta är det värsta man kan utsättas för som cyklist i klunga. Även om jag tycker sida-mot är värre så blev ändå den här vinden i kombination med gruppens fartökning dödsstöten för mina ben. I en uppförsbacke med en mil kvar till mål tog det bara slut. Jag gjorde som de tidigare avhopparna och lät gruppen segla vidare utan att behöva höra mina dödsvrål. Som sagt, ingen hade brytt sig ändå. 

Några minuter efter förstagruppen hade stämplat kom jag in på OK/Q8 i Östertälje. 9:45 stannade klockan på och jag kände mig supernöjd. Kroppen hade känts riktigt bra hela vägen och jag är nu ett steg närmare Paris-Brest-Paris. Tack alla för en strålande dag på cykeln!

Naturupplevelsen blir maximerad när man cyklar. Sånt här upplever man knappast i en bil.

Utsikten vid Bråviken var bedårande. En fröjd för ögat helt enkelt. 

En rovfågel cirklade vid stranden och letade efter ett byte. Magisk naturupplevelse. 

Trion från Belleville. Oui baguette!


Antal kommentarer: 3

Petra D.

Hejsan! The two girls were myself and Josefine, Baroudeur Fietsclub :-). Strong riding all.Tack för en grym dag. Vi ses :-).


Kalle Bern

Vad fint det var vid havet! Är din kamera dyr? Blir det förtimilare nattetid 31/5?


Johan Mölleborn

Kalle, det är ett specialobjektiv på den. Proffsgrejer liksom. Jag siktar på att köra den. Den är riktigt kul.

Petra, tack detsamma. See you next time!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Täbys 20-milare. Dödskantvind med dödsmotvind till efterrätt.


Årets första brevet för mig. Ett sånt kalas det skulle bli. Täby ställde upp med ett trettiotal läckra gubbar och en tjej utanför klubbstugan i Täby. Vi rullade iväg i +2 och ett löfte om värme och sol under dagen. Det började lite lugnt och de första sju milen bara rasslade iväg. Vi hade nog lite medvind. Medvind fungerar som så att när man ska tillbaks till samma ställe så kommer man oundvikligen få motvind. Men först bjöds vi på lite kantvind för att mjuka upp sällskapet. Den kom direkt efter Hallstavik. Fan vad jag har dåliga minnen av Hallstavik och den gudsförgätna vägen därfrån till Uppsala. Den höll nästan på att ta död på min randonnékarriär innan den ens hade börjat. Men det är en annan story. 

Efter stämplingen på macken i Hallstavik tog vi vänster mot Uppsala. Nu kom vinden som en lätt roundkick på vänster kind. Härifrån är vägen spikrak i några mil. PDet var väl på 50-talet som nån livstrött vägplanerare drog ett streck på kartan från Hallstavikstavik till Uppsala. Härifrån skrivs inga romantiska sånger eller livsbejakande poesi. Däremot verkar det ha fött en hel del retarderade bilförare som tycker att cyklister ska hålla sig på cykelbanan, och om det inte finns någon cykelbana så ska de bara prejas ner i diket och dö. DÖ! Dö era jäfla lycrafleppon!

Kantvinden. Den jävla kantvinden drog och slet i kläderna för att få oss att stanna i Hallstavik eller för att vi skulle ge upp och lägga oss i vägkanten så kråkorna kunde kalasa på våra kroppar. Jag som är en liten plutt på 62 kilo blir ett riktigt lätt byte för kantvinden. Precis som en liten antiloopvalp som studsar runt på savannen, glad i hågen över att få vara med gänget och leka. Vips så kommer en lejonhona och biter en i halsen och  sliter en i stycken. Tråkigt. 

”Mon dieu vilken kantvind!” Tänkte jag innanför min jättestora hjälm.

– Är ni sugna på vind, här har ni nåt att suga på! Skrek vinden åt oss från himlen. 

”Meh vad onödigt, vi som hade det så bra. Men visst lite vind kan vi ta.”

– Grabbar, vill ni ha mer?

”Nej tack!”

– Här har ni ändå. Boom!

”Hygglo, men det räckte bra med första laddningen faktiskt.”

– Hörrni, jag glömde momsen. Här har ni 25% till. RAKT I ANSIKTET!! 

Precis som kor på vårsläpp så var det några ystra par vårben som gjorde kantvindskörningen till en riktig klungspräckarfest. Man kunde verkligen höra hur gruppen stretchades till max och brast som fiolsträngar. Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge. Er lilla gubbe klamrade sig fast trots att jag höll på att blåsa av vägen. 

När vi kom till Uppsala så var alla uppspelta över att vi var i Uppsala och att få spendera de sista timmarna med motvind rakt i facit. Nu var den stora klungan kraftigt bantad till en handfull vindpinade gubbar. Den gången jag höll på att sluta med randonné snöade det i Uppsala när vi kom dit så idag fanns det inte mycket som kunde stoppa mig. 

De sista milen till Täby rullade på utan några större incidenter. Jag var lite rädd att jag skulle bli uppäten av vinden på fälten mellan Uppsala och Märsta men det gick fint ändå. Till slut rullade vi in på Shell eller Ok eller Statoil eller vad macken heter i Täby för den sista stämpeln. Gruppen från Uppsala hade hållit ihop och kom in tillsammans. En sån fin liten skara gubbar. De flesta med PBP som mål för året så vi lär väl träffas igen under sommaren 

Bengt håller ordning på startkorten. 

Stadiga ryggar att hålla sig i när det är snålt om medvind. 

Jag blänker i min stora hjälm. Benen är tunna och ber om nåd.

Första kortet för året. Boom!

Tack för en riktigt blåsig brevetpremiär!

/Johan 


Antal kommentarer: 3

Bengt Re

Bra kämpat och bra skrivet!


NLC

Ah, man som alltid lite tårögd och vansinnigt randosugen när man läser dina alster 💨


Michael Olofsson

Haha, snyggt plitat!

/ Den andra ”lilla” cyklisten.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mallorca I´m in love.


Jag vet inte om det är den tionde eller femtonde gången jag är på Mallorca men jag blir aldrig mätt på ön. Snarare tvärtom. Efter årets cykelvecka så är jag helt såld. Jag har tidigare bott i Alcudia, Palmanova, Valdemossa och på östkusten men i år testade vi att bo i närheten av Palma, närmare bestämt Can Pastilla. Det är en sån där klassisk strandpromenad med hotell och restauranger om vartannat. Det ligger dvärgkast från flygplatsen så taxin dit kostade som en lunch på Mall of Scandinavia. 

Hotellet var halvdassigt med trångt rum men där spenderar man ändå inte så många vakna timmar. Hotellet hade en bra frukostbuffé som fick smaka på vårt nordiska raseri varje morgon. Jösses vad man kan äta när man inte behöver plocka fram själv och ingen säger stopp. Först yoghurt och flingor, sen mackor med ALLA pålägg. Sen toppar man det med ägg, bacon och vita bönor i tomatsås tills magen bönade om nåd. 

Cyklingen då, jo den var helt makalöst bra i år. Vi hittade en massa nya (för oss) och snygga vägar på den plattare delen av ön. Sen körde vi självklart den klassiska kuststräckan på norrsidan åt båda hållen. Tipset är att köpa en cykelkarta på Hürtzeler. Den har man grym användning av både när man planerar rundorna och när man står ute i spenaten.

Vi hade som plan att hålla igen på tempot och istället satsa på tid på sadeln. På så sätt orkade vi vara ute 6-7 timmar varje dag inklusive lunch. Distansen blev runt 15 mil per dag. Totalt landade vi på 90 mil. Vi hade såklart kunnat vara ute någon timme till varje dag men det gäller att vara noga med afterbiken. Det är dagens viktigaste mål. 

Det var riktigt kul att komma ut och testa Zwiftbenen med riktig cykling. De benen kändes redo för randonné. Nu har jag precis passerat 400 mil (inklusive Zwiftmil) och på lördag går min första brevet. Täbys 20-milare. Den kommer jag ta i lugnt och fint tempo. Det lär väl dyka upp någon text här också så småningom. 

Cykelvägen in till Palma och Militärbacken som snabbt tar en till bergen. 

Kustvägen är rätt nice. 

Faktiskt riktigt jävla nice!

De platta delarna är inte så pjåkiga heller.

Smala, slingrande bilfria vägar finns det gott om.

Och små byar med berg som vy. 

Bergen och vägarna tar inte slut. 

Små gubbar med snabba glasögon finns det också gott om.

Skönt med nerförsbacke hela vägen till stranden.

På strandpromenaden väntar afterbiken. 

På kvällen flockas gubbarna på strandpromenaden igen. 

Redo för en ny dag. 

Jag längtar redan till nästa vår. Då kommer jag häcka i Santa Maria eller Binisalem. Det ligger mitt på ön mittimellan bergen och platten. 

Vilken start på säsongen det blev. Fett pepp!

/Johan 


Antal kommentarer: 2

Anders Nyström

Vilken fin vecka det där blev både med väder, vägar och sällskap.
Tackar!


Nise

Hyra eller ta med?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*