Blogg

20 blåsiga mil i Roslagen.


Igår körde jag och 50 andra Täbys 20-milare. Vädret var klart men kallt. När jag åt frukost var det -4 grader och tempen hade nog precis släpat sig över till plussidan när vi startade. Men vilken dag vi fick! Strålande sol och alldeles myggfritt. Och några pustar vind förstås. 

Med tanke på att det var 51 startande på ett brevetlopp i början på april så kan man nog säga att randonné kommer bli stort igen. Nästa år lär det explodera. Då kommer alla som har tröttnat på triathlon vilja cykla långt och äta mumiebullar istället. Nytt för den här gången var att vi hade en uttalad Audaxgrupp. Daniel Säfström tog befälet över den. Av det jag hörde så var det mycket uppskattat. 

Cykliingen då, jo det gick alldeles prima. Vi var en stor klunga som hängde ihop i medvinden till Rimbo. Jag hamnade långt fram först men efter ett tag gick jag bak för att leta efter Matte, Johan och Magnus som jag tänkte spendera dagen med. Matte och Johan var ursnygga i sina KBCK-jackor, jag med. Vi susade på i 40 km/h och levde livets glada dagar. Solsken, klar luft, härliga cykelkompisar och en hel dags cykling framför oss. Jo jag tackar jag. Såna minnen ska man plocka fram när man tycker att livet känns trist. 

I Rimbo stannade vi på en stackars mack för att stämpla. Eftersom vi var 30-40 pers där så blev kön enorm. Ett snabbgäng pep iväg ganska tidigt. Sen lämnade grupp efter grupp. På nåt sätt hade Johan och Magnus lyckats hamna sist i kön så när vi stack var det mer eller mindre tomt på macken. Men det gjorde ingenting, vi skulle ju bara ta det piano runt och njuta av solen. Ett tag senare kom vi ifatt en grupp som vi hängde på. Vid nästa kontroll, Hallstavik, hände samma fenomen. Vi fikade bort den stora gruppen och fick cykla själva igen. Men som tidigare kom vi ifatt dem. 

Efter Hallstavik vände vi upp mot vinden. Kantvind med inslag av motvind. Vägen mellan Hallstavik och Uppsala är ordentligt själadödande, men på något perverst sätt läcker ändå. I år slapp vi den sista allra mest själadödande biten in till Uppsala tack vare Vägverket som har byggt om den till 2+1 väg. Istället vek vi av till vänster vid en kyrka och bjöds på prima propagandacykling. Den nya vägen var riktigt fin. Och efter den belönades vi med en mumiefika på OKQ8. Jag åt en ljummen tjockkorv med möglig senap och ketchup. Jag kunde bara äta hälften trots att jag egentligen var ganska hungrig. Vilken dynga. Sen stack vi iväg igen med sällskap av Bengt Sandborgh och Anders H. 

Den sista biten till Täby blev ungefär som biten innan, motvind och sol. En sak som är bra med sol är att man kisar med ögonen. Och när man kisar så ler man. Så vi log hela vägen till Täby där vi stämplade på shell och mötte snabbgänget som hade kommit in tjugo minuter tidigare. Äntligen är den riktiga randonnésäsongen på gång. I mitt huvud är det redan PBP som gäller.  
Tack alla som var med och gjorde det här till en av vårens blåsigaste dagar.

/Johan 


Antal kommentarer: 1

Johan A

Ja vilken runda vi fick.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Randonneur Stockholm över 100!


Medan jag satt och sov på jobbet så fick Randonneur Stockholm sin hundrade medlem. Det var ingen mindre än Jenny W. Som pris får hon en extra kilometer på nästa Stockholmsbrevet. Grattis! Allt som allt har vi 102 medlemmar nu. Riktigt kul! Klubben växer fint trots att säsongen precis har startat.

Imorgon är det dags för vår andra brevet för året. Då är det Täbys 20-milare som gäller. Det kommer rapporteras på Happymtb och på diverse bloggar efteråt. Även här. Men Stockholm är inte ensamma om att randonneura i helgen. Örebro kör också sin 20-milare på lördag. Information hittar ni i den här tråden på Happy och här på deras hemsida.

Trevlig helg!

/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Borders of Belgium.


I sommar vill jag köra en 100-milare för att kunna registrera mig tidigt till PBP. Men jag är antingen bortrest eller upptagen när de svenska 100-milarna går så jag börjat kolla efter alternativ utomlands. Milslukarnas randonnéelista var räddningen. Där hittade jag Borders of Belgium. Det är 100 mil långt och startar den 4:e september. Jag fyller år dagen innan så det här får bli min egen födelsedagspresent. Vad kan vara bättre än att cykla runt världens bästa öl-land? Kanske att cykla runt världens bästa vinland, men det har jag ju redan gjort. 

Nu vet ni vad jag ska göra i september men berätta inget för Linda bara för hon vet inget än. 


Antal kommentarer: 8

Johan A

Men den passerar ju inte Dranken Geers! Skandal!


Johan Mölleborn

Det kan nog lösas ändå…


clnr

Borde inte bli mycket mer än 10-15 mil extra att dra rundan förbi Danken Geers! Är väl inget i sammanhanget!


Bitte

Asså just nu känns 100 mil jättelångt. I år redan, menar du? Hur ska man hinna allt…


Sven-Erik

I det långa loppet så finns Milslukaren med distansen ut! För vinentusiasten och den med krafter till övers kan vi rekommendera Ronde Aliénor d’Aquitaine. Korka upp din bordeaux!


Mattias Krantz

Hmm… Är i samma sits som du. Ingen 100-milare och knappt någon 60-milare som passar heller. Det där kan vara intressant


Johan Mölleborn

Bitte, för att inte missa en startplats bör man nog ha kört en 40 eller 60-milare i år. Helst en hel serie för att förbereda sig.

Sven-Erik, jag ska kolla vidare bland rundorna. Den här passade bra tidsmässigt för mig.

Mattias, vi är 4 från KBCK än så länge. Det här kan bli grymt!
/Johan


Tommy

Måste vara perfekt, Ni hinner med fyra länder på rundan.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Intro till randonneurcykling (Stockholm)


Det är säkert många som tycker att det låter lockande att cykla dygnet runt, äta mumiebullar och kall risotto, somna i vägkanten av utmattning eller stå som ett ufo på en bensinmack mitt i natten för att stämpla ett gult kort. Eller har du drömt om att cykla Paris-Brest-Paris men inte riktigt vetat hur du ska göra?

Nu finns chansen att lära er mer om randonnéecykling och träffa andra med samma intresse. Randonneur Stockholm bjuder in till en introträff den 2:a april. Eventet är kostnadsfritt och ni behöver inte vara medlemmar i klubben. Läs mer och anmäl er på Randonneur Stockholms hemsida.

/Johan Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Måndagstips: Jotunheimen rundt.


Om ni för en sekund hade tappat cykelsuget så här på måndagsmorgon så kan ni ju kika på den här filmen från Jotunheimen Rundt.

Jotunheimen Rundt // Sognefjellrittet from HoydeMedia on Vimeo.

Efter det tycker jag att ni ska gå in och anmäla er till årets upplaga. Loppet startar den 4:e juli från Laerdal och är 43 mil långt och bjuder på 4300 höjdmeter. Det är ett riktigt mulligt lopp som är klart värt att köra. En sak som är lite skoj är att många missar den lilla knölen i slutet av höjdkurvan. Det är en backe med 400 höjdmeter som verkligen kan sänka en om man tror att man kan slappna av och rulla in i mål. 

Tack för tipset Jonas!

/Johan


Antal kommentarer: 5

Bitte

Det där har jag sneglat på också. Är enligt många jag pratat med och som kört det mycket jobbigare än Styrkepröven. Och jobbigt är ju roligt 😉


Lena Sannerholt

Håller med, det där är ett riktigt mulligt lopp. Det är tio år sedan jag cyklade loppet så jag är lite sugen på en ny start. Vafflerne på Sognefjell är nog de godaste jag nånsin ätit.


Johan Mölleborn

Jag hade gärna kört det i år men jag åker till Italien samma dag. Men jag borde nog åka dit nästa år. Jag körde det 07 sist och gick omkull efter 7 km. Körde resten med lårkaka.


Peter Tonér

Topp, då ses vi i Lerdal 2015!


Johan Mölleborn

Det är taget Peter! Vi ska nog kunna samla ihop ett gäng.
/JohanLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Paris-Brest-Paris, tjejpepp!


Det börjar redan peppas i stugorna för Paris-Brest-Paris som går i augusti 2015. Det känns som att det kommer bli en hel del nya cyklister nästa gång. Bara från vår klubb så ser det ut att bli ett helt gäng. Jag tror det kommer bli ordentligt uppsving nu när vi har en dedikerad randonnéeklubb i Stockholm. Det är riktigt kul.

Något som är ännu roligare är att det blir fler och fler tjejer som vill köra. Jenny Westerlund (som skrev det här inlägget tidigare) och min bloggkollega Bitte Håf siktar på Paris och senast idag skrev Helena Enqvist om sin satsning på sin blogg. Det är helt rätt att köra igång redan i år. Det krävs nästan två års förberedelser för att få en bra runda. Lycka till Bitte, Jenny och Helena! Det kommer bli riktigt kul att följa. Har vi några fler tjejer som vill köra?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*