Bicycling-läsare – här är du!

Bicycling-läsare – här är du!


Vem är du, vad inspirerar dig och vad vill du mest av allt läsa om? Det och 55 andra frågor fick 1 200 personer svara på i vår läsarenkät. Ett litet urval hittar du här, tillsammans med svar på några av era frågor till oss.

Ni undrar – vi svarar

Jag vill läsa mer om vardagscykling, pendling, cykel- och trafikpolitik i tidningen. Jag är en flitig läsare av Cyklistbloggen och Krister Isakssons krönikor.

– Pendling är nog vår absolut hetaste fråga. Just därför har vi valt att koncentrera den typen av material till bicycling.se – för att verkligen lyckas nå alla dem som det verkligen berör: politiker, myndigheter, miljökämpar, organisationer, bransch, cyklisthatare och cyklistälskare. 
 

Det är för sällan kvinnliga cyklister på omslagen till tidningen. Innehållet är väldigt manligt vinklat. Det märks på text, annonser med mera.

Önskar läsa mer om kvinnors tränande och cyklande. 

– Förra året omfattades våra nummer av två prylomslag, två omslag med en manlig och en kvinnlig cyklist tillsammans, två omslag med en ensam tjej, samt fem omslag med en ensam kille. 

Andreas Danielsson och Åsa Eriksson har delad vårdnad (50-50) om tidningens ledare, och i nummer 8 förra året var mer än hälften av materialet producerat av kvinnor. För första gången i tidningens historia alltså. Det var dessutom något vi upprepade redan i numret därpå.

På bicycling.se är svenska elittjejer som tävlar internationellt mer omskrivna än killarna, helt enkelt för att de står för de bästa resultaten just nu.

Men för oss är cykling till stor del könsneutralt. Det som vi cyklister har gemensamt är två hjul, ett par trötta ben, en kraftigt syresatt hjärna och ett vevparti. Många prylar är könsneutrala, liksom tipsen för kost och träning, och vi hoppas att både män och kvinnor kan inspireras av olika cyklister, oavsett kön. 

Enkäten visar också att 87 procent av läsarna är män. Vi tror att det är en ganska representativ siffra för cykling i stort i Sverige, vilket i sin tur också begränsar vårt urval. Självklart vill vi också se fler tjejer i tidningen, på vägarna och i skogarna – men det är något som vi alla måste hjälpas åt att uppnå.
 

Skulle vilja veta när nästa nummer av tidningen kommer i föregående tidning.

– Den informationen hittar du alltid på innehållssidan, under redaktionsrutan (sidan 9).
 

Jag tycker att det är helt ointressant att läsa tester av svindyra cyklar som är ouppnåeliga för de allra flesta. Jag vill se fler tester av cyklar i 10-20 000 kronorsklassen. 

– I många branscher, däribland vår egen, finns den så kallade ”trickle-down” effekten. Det betyder att tekniken som initialt finns på toppmodeller senare hamnar på billigare modeller. Generellt är våra läsare väldigt intresserade av att veta mer om nyheter varför vi ofta fokuserar på områden där det finns något nytt och intressant att berätta. Men med jämna mellanrum kollar vi självklart in billiga cyklar och komponenter också. Att göra bra cyklar om ekonomin är inte är begränsad är inte så svårt. Att däremot göra kompetenta prylar för rimliga pengar är en större utmaning.

Klicka på kommentarerna och diagrammen nedan för att få upp dem större!Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer