Åtta svenskar kör världscupspremiären i Sydafrika
Kadens nummer 5 har mountainbike i fokus. Det blir mycket hopp och lek på cykeln helt enkelt. Vi har testat två roliga allmountain-hojar från Trek och Kona. Simon Sjöréns sköna bildreportage om fjällcykling ger inspiration för vårens och sommarens aktiviteter och redaktionen tipsar om sina 10 favoritställen för hopp och lek på cykeln.

Åtta svenskar kör världscupspremiären i Sydafrika


Förra årets tuffa tävlingsbana har delvis byggts om och har blivit än mer krävande, både tekniskt och fysiskt. Tävlingsbanan är 5,5 kilometer lång och varvet har 280 höjdmeter.

– Förra årets svåra Rock Garden känns i dag enkel i jämförelse med den nya banans helhet, konstaterar Alexandra Engen som är glad över att vara igång igen efter den omtumlande historien efter vurpan på Cypern.
– Jag vet inte var jag står men jag har haft bra träningsdagar här med mitt nya team. Det ska bli skönt att få tävla igen.

För Alexandra Engen, Kajsa Snihs och Sverige är varje UCI-poäng viktig i det pågående OS-kvalet. Kajsa Snihs med startnummer sex i damernas U23 har stora möjligheter att plocka med sig många poäng.

På herrsidan i cross-country deltar Emil Lindgren och Magnus Darvell. Håller Emil Lindgrens fina form från Cypern i sig, kan han ha en topp-tio-plats inom räckhåll. 

På DH-sidan kör bröderna Robin och Niklas Wallner, Felix Beckeman och Oscar Härnström.
– Robin var den som var i särklass vid vårt senaste träningsläger, berättar Fredrik Ericsson. Men också Oscar Härnström har imponerat på förbundskaptenen:
– Oscar visade starka takter under tidsträningen.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer