Årets postcyklister har korats

Årets postcyklister har korats


Årets postcyklist i herrkategorin blev landsvägscyklisten Jonas Ahlstrand med motiveringen: Jonas har visat på stadig utveckling i landsvägsklungans finrum och har under året tagit två segrar bland proffsen i Frankrike och Belgien. Han tog en seger i 4 jours de Dunkerque och avslutade säsongen med en etappvinst i Tour de l’Eurométropole.

 – Riktigt kul att bli utnämnd till Årets postcyklist och extra kul att bli framröstad av de som följer svensk cykel och mina resultat ute i Europa. Jag har ju varit nominerad några gånger tidigare men då har det inte räckt hela vägen fram, säger en nöjd vinnare Jonas Ahlstrand om utmärkelsen.

Bicyclings krönikör Jenny Rissveds var den som fick allra flest röster i webbomröstningen och som fick ta emot priset i damkategorin med motiveringen: Jenny har totalt dominerat U23-världscupen genom att vinna alla sex deltävlingarna. Hon tog brons på mountainbike-VM och kom 3:a på för-OS där U23 och elit tävlar tillsammans. Svensk mästarinna i mountainbike XCE och XCO.

– Oj, vad kul! Efter att ha varit nominerad två år tidigare utan att vinna är det superkul att äntligen få ta hem priset. Tusen tack till alla som har röstat och verkligen jättekul att få bekräftat att så många tror på mig, sa Jenny Rissveds när hon fick beskedet om han hon vunnit.
Jenny kunde själv inte närvara vid prisceremonin på grund av återhämtning från en lättare skada som hon ådrog sig på ett träningspass häromdagen.

De övriga cyklisterna som var nominerade i år var Emma Johansson, landsväg, Jessica Enfot, paracykel, Caroline Hindmo, BMX, Joacim Nymann, trial och Anders Bäckman, paracykel.

– PostNords utmärkelse Årets postcyklist ger oss en möjlighet att visa upp vilken bredd cykelsporten har genom våra duktiga cyklister i alla grenar, sa Svenska cykelförbundets ordförande, Yvonne Mattsson i samband med prisceremonin på cykelmässan i Gallerian i Stockholm.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer
Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter Omloop Het Nieuwsblad blev skillnaderna...

Läs mer