Årets Postcyklist 2017: Jennie Stenerhag och Felix Beckeman

Årets Postcyklist 2017: Jennie Stenerhag och Felix Beckeman


Utmärkelsen delas ut av PostNord och består av en statyett och ett stipendium på 25000 kronor till två vinnare (dam/herr).

”Det känns jättekul att få det här priset! Det är andra gången som jag blir nominerad så jag blev jätteglad att över att vinna det i år”, sa Felix Beckeman som var på plats i Jönköping för att ta emot priset. 

Jennie Stenerhag befann sig i Sydafrika och fick vara delaktig i prisceremonin via Skype: 

”Jag blev både rörd och överraskad över att bli vald till Årets postcyklist av cykelsverige, speciellt eftersom långlopp på MTB inte är den största av våra cykeldiscipliner. Jag vill tacka alla som röstade på mig, jättesnällt och jag uppskattar varje röst”, säger Jennie Stenerhag.

Motiveringen till vinnarnas nomineringar:

Felix Beckeman, Uddevalla CK, Four-cross: Under hela säsongen 2017 har Felix Beckeman visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen i samtliga deltävlingar av världscupen och en andraplats i totalen. Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kan han nu även titulera sig världsmästare då han i Val di Sole tog VM-guld. Felix arbetar numera som cykeltränare på Hagströmska Gymnasiet i Falun och är en fin förebild för yngre cyklister.

Jennie Stenerhag, Falu CK, mountainbike: Jennie tvingades 2016 att bryta tävlingen på grund av hjärtproblem, men när Absa Cape Epic, ”mountainbikens svar på Tour de France”, gick av stapeln år 2017 vann hon tillsammans med schweiziska lagkamraten Esther Süss. Stenerhag har efter det fullkomligt radat upp stadigt framskjutna placeringar under säsongen. Hon tog hem Swiss Epic, Cykelvasan och kom på sjundeplats på Marathon-VM endast dryga minuten efter vinnaren. Jennie Stenerhag har visat att hon fortsätter att utvecklas på alla plan och med en fantastisk säsong i ryggen ska fortsättningen bli mycket spännande.

De övriga nominerade till priset var: Anna Beck (paracykel), Emilia Fahlin (landsväg), Hanna Nilsson, (landsväg) och Nadine Kåmark (trial), Tobias Ludvigsson (landsväg), Joacim Nymann (trial) och Henrik Marvig (paracykel)

Om priset Årets Postcyklist
Årets Postcyklist är en utmärkelse som delas ut av cykelförbundets huvudsponsor, PostNord till seniorcyklister (dam/herr) för framstående prestationer och internationella framgångar. Priset, som till en början hette Årets Postryttare, instiftades 1983 av Postgirot Bank för att delas ut till svenska landsvägscyklister (dam och herr). 1997 delades utmärkelsen ut även till bästa dam- respektive herrcyklist i mountainbike. I takt med utvecklingen inom svensk cykel har priset idag breddats till att gälla samtliga grenar. Inom varje gren nomineras ett antal seniorcyklister av en arbetsgrupp bestående av representanter från Svenska Cykelförbundet och PostNord. Den jury som tidigare utsåg Årets Postryttare har idag ersatts av webbomröstning där hela cykelsverige kan vara med och rösta fram två cyklister varje höst.


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Gruset blev till guld

Ledare: Svenska cyklister har dåligt med fristäder – inte ens på våra så kallade cykelbanor...

Läs mer

50 år sedan Gösta Fåglums historiska bedrift

För 50 år sedan skrev Gösta ”Fåglum” Pettersson svensk idrottshistoria med sin seger i Giro...

Läs mer

5 varningstecken på att Zwift tagit över ditt liv

Lite sen på bollen kanske, men nu är du inne i värmen. Du har just...

Läs mer

Fem faser av ofrivillig vila

Krönika: Så kom dagen då sannolikhetsläran skulle ta ut sin rätt på de ackumulerade Strava-milen....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

När cyklande kvinnor var en provokation

Cykeln är det föremål som mer än något annat påskyndade jämställdheten mellan män och kvinnor....

Läs mer
Om Trump kunde cykla

Ledare: John F. Kennedy sägs ha myntat de bevingade orden ”Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride.”...

Läs mer
I backspegeln: legendariska Campagnolo

Andreas Danielsson berättar hur det legendariska företaget Campagnolo fick sin start. De tillverkade inte bara cykeldelar utan också korkskruvar...

Läs mer