Anna Beck – Årets kvinnliga idrottare!

Anna Beck – Årets kvinnliga idrottare!


Anna Beck, regerande världsmästarinna blev utnämnd till Årets kvinnliga idrottare och Michael Lindgren, Svenska Cykelförbundets förbundskapten för paracykel vann priset ”Årets ledare”.

Michael Lindgren har varit med och byggt upp paracykelverksamheten i Sverige sedan år 2000, först som aktiv och därefter som ledare, förbundskapten och projektledare för Paracykelakademin som syftar till att skapa förutsättningar för att barn och unga med rörelse- och synnedsättningar ska kunna använda cykel både för transport, motion och social samvaro. 

– Ja, vad säger man. Jag är oerhört stolt och tacksam för det här priset. Vi har fantastiskt motiverade och engagerade aktiva och ledare som presterade fantastiskt under säsongen 2017. Vi försöker skapa en prestationsmiljö i vår landslagsverksamhet där alla aktiva som ledare får möjlighet att prestera maximalt när vi är i hetluften. Vårt ledord för 2018 är ”Skratt ger watt”, säger Michael Lindgren om priset. 

Anna Beck, Skoghalls CK, som 2017 spurtade hem världsmästartiteln i linjeloppet på VM i Sydafrika och tog silverplatsen i tempot, vann kategorin Årets kvinnliga idrottare. Utöver två historiska medaljer levererade Anna Beck resultat över förväntan hela förra säsongen med flera världscupmedaljer. Anna var även nominerad till kategorin Årets nykomling inom parasporten.

–Tack, vi är så många som är så duktiga. Jag hoppas att det ger fler så att vi får med oss fler, sa Anna Beck när hon tog emot priset. 

Anna framförde också ett tack till landslagskollegan, Henrik Marvig, eftersom det var efter att ha läst en artikel om Marvig som hon fick upp ögonen för Paracykelsporten. Henrik Marvig är även han regerande världsmästare inom paracykel och var nominerad till Årets manliga idrottare. 


Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer