Alexander Wetterhall: uppdatering och framtidsutsikter

Alexander Wetterhall: uppdatering och framtidsutsikter


Det var ett tag sedan jag skrev men mycket har hänt sedan dess. Jag har varit och tävlat i både Frankrike och Belgien, men utan vidare resultat. Värmeböljan drog över Frankrike när Charteroix 1.1 skulle avgöras, och snitttemperaturen var 43 grader och toppade på 46. Att komma från svenska sommaren med 20 grader och molnigt blev katastrof och jag dränerade mig fullständigt och klev av efter halva tävlingen.

Efter det åkte vi direkt vidare till Belgien och under den första av de två tävlingarna vi skulle köra så kraschade jag hårt och tvingades bryta. Jag kunde starta dagen efter men kunde inte prestera på topp. Vi lyckades ändå få till en topp-tio–placering för Paul Voss i laget.

Sedan bar det direkt ner till Spanien för ett träningsläger i La Molina – skidresorten som gränsar till både Frankrike och Andorra i Pyrenéerna på 1800 meters höjd. Ett hårt och bra läger gav bra form men jag togs tyvärr inte ut till Tour of Britian.

Istället kör jag några franska endagars-tävlingar innan säsongen är till ända i månadsskiftet till oktober.
Det har varit några hektiska veckor för både kropp och huvud och detta har påverkat motivationen. Jag har legat i förhandlingar om kontrakt, och att inte veta vad som kommer att hända inför kommande säsong har tagit hårt på krafterna. Utöver detta fick jag veta när jag var i Belgien att jag inte får chansen att ta revansch på VM-tempot i år.

Allt på en och samma gång.
Men det verkar nu vara löst och jag kommer representera ett större lag i en högre division under säsongen 2013. Jag kommer att berätta mer när allt är skrivet, publicerat och klart. I vilket fall så är det en stor lättnad och det kommer att bli riktigt bra under kommande år!

www.wetterhall.se 
www.enduraracing.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer