Alexander Wetterhall: Team NetApp-Endura
Ett ihållande skyfall gjorde att förhållandena när linje-loppet skulle avgöras i Florens, Italien blev särdeles vanskliga. Exempelvis klev hela det favorittippade brittiska laget av och många andra favoriter kastade in handduken. Hur gick det för våra tre svenska deltagare?

Alexander Wetterhall: Team NetApp-Endura


Alexander Wetterhall berättar:
Äntligen är allt klart och kontraktet är returnerat påskrivet. Endura Racing slås ihop med tyska pro-continental-laget Team NetApp till nästa år, och jag kommer ingå i truppen. Att ha pro-continental status innebär att man kör i andra divisionen, och Team NetApp har redan i år kört sin första Grand Tour tävling Giro d’Italia och klassikern Paris-Roubaix.

För mig har det varit en lång resa hit, med både framgångar och motgångar. Jag gjorde mina första landsvägstävlingar 2008 och avslutade säsongen med ett stagiarekontrakt med irländska Pezula Racing. Det gav mig två bra tävlingar i Tour d´lian och Tour of Ireland, men som efter säsongens slut dog ut.

2009 vann jag min titel som svensk mästare i tempo, och under 2010 tog jag ännu ett steg när jag vann åtta dagar långa Rás på Irland samt en etapp i RingerikeGP i Norge för Team Sprocket. Detta gav mig ett stagiare kontrakt med Cervélo TestTeam, men även det laget tog slut efter säsongen. Annars hade det kunnat ge mig ett kontrakt i ett av de största lagen i världen.
Jag skrev på för Endura Racing under åren 2011-2012, och med mycket hjälp på vägen har det gjort att jag har utvecklas till en mer komplett cyklist. Nu får jag äntligen sätta min signatur på ett proffskontrakt i och med sammanslagningen till Team NetApp-Endura!
Det är väldigt stort och kul för mig. Nu gäller det att ta vara på chansen och göra det riktigt bra. Jag ska nödvändigtvis inte träna mer, men med ett bättre upplägg och mer specifikt inför de stora tävlingarna som jag har velat köra så länge. Detta kommer bli bra, det är jag helt säker på!
www.wetterhall.se
www.enduraracing.com
www.teamnetapp.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer