Alexander Wetterhall: Svenska mästerskapen

Alexander Wetterhall: Svenska mästerskapen


Senast jag skrev så hade jag precis klarat av tävlingarna i Estland och sedan dess har det varit fullt fokus på tempo-SM. Jag har kört mina timmar i tempoställningen och det har känts bra, riktigt bra faktiskt.
Jag körde en Sverigecuptävling utanför Stockholm för att få en extra tävlingsdag och slutade där på 10:e plats efter en trist punktering i utbrytningen som höll hem.
Efter det körde jag Route du Sud i franska Pyreneérna som sista uppladdning inför Svenska mästerskapen men jag fick inte till det under de värma förhållanderna. De hårda stigningarna i 35 graders värme tog hårt på mig och jag kom inte i mål på den näst sista etappen utan klev av.

Jag åkte hem till Sverige igen och gjorde de sista finslipningarna, men kände mig bara trött och förkyld och under SM-linjet på söndagen bröt det ut. Det kändes som att benen trillade av mig på den stenhårda banan inne i Södertälje och jag beslutade mig för att kliva av efter 120 kilometer för att ha lite i tanken till tisdagens tempo.

Tempot kom och jag vaknade upp på morgonen med ont i halsen. Men eftersom starten var 16:26 så hade jag lite tid på mig att känna efter hur illa det var. Jag cyklade en runda under förmiddagen och efter lunch kändes halsen något bättre och jag tänkte starta.
De 50 kilometerna var som en vanlig klassisk tempobana – relativt platta med vändpunkt halvvägs. Jag gick ut hårt och hoppades på att jag skulle hålla hela vägen. Det blåste ganska bra utmed banan och jag försökte få ut allt jag hade ur kroppen längs vägen.
Gustav Larsson som startade två minuter bakom mig tog hem det och blev svensk mästare igen före Tobias Ludvigsson som knep silvret. Min tid räckte till brons. Ett brons som jag får vara väldigt nöjd med efter omständigheterna men jag är givetvis besviken att allt inte kan vara 100 på rätt dag.

http://www.wetterhall.se/
http://www.enduraracing.com/
Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Kvänums IF får SilverEmmas stipendium 2021!

Stipendiet går till en förening vars ungdomssida har vuxit enormt, tack vare kontinuitet och stora...

Läs mer

Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där...

Läs mer

En grusigare Roadmachine från BMC

BMC släpper en ny version av sin komforträcer Roadmachine och gör den redo för fler...

Läs mer

Sverige tog dubbla medaljer vid Paralympics i Tokyo!

Det blev dubbla medaljer i Landsväg Tempo för våra Svenska Paracyklister under Paralympics i Tokyo...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Så blir klungan din bästa vän

Man kan säga att vindmotståndet definierar cykelsporten som idrott. På grund av att det har...

Läs mer
Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i Tokyo.– Jag har inte haft...

Läs mer
Hur bra kan man bli? 8 frågor till rekordjägaren Jonas Bohr

Han började cykla först när han var 43. Nu är han på jakt efter världsrekordet i solokörning på 200 kilometer...

Läs mer