Wetterhall rapporterar från Skandisloppet
Det blev en överlägsen seger för Frida Knutsson i damklassen, och en trippel för Team Tre Berg-Bianchi där guldet gick till Alexander Wetterhall i herrklassen på kortbane-SM i Sundsvall idag.

Wetterhall rapporterar från Skandisloppet


Scandinavian Race
”Så, första tävlingen för året är körd på hemmaplan i Sverige och det i svenska färger. Under Scandinavian Race (Skandisloppet) i Uppsala så representerade jag landslaget istället för Team NetApp-Endura. Alltid roligt att få klä sig i gult och blått.

Tävlingen i Uppsala bjöd som vanligt på ett tekniskt 13 kilometer långt varv med mängder av kurvor och med en liten backe som vi skulle bemästra 15 gånger. Totalt 195 kilometer stod framför oss innan startskottet avlossades.

Vi hade redan innan start bestämt oss för att vara representerade i dagens utbrytning och det gjorde vi också. Redan på andra varvet så gick Edvin Wilson iväg med fem andra och bildade en bra grupp som drog iväg.

Det brukar vara mycket konstig körning på just denna tävlingen och det är svårt att jaga tillbaka en grupp om man har missat den. Det var precis vad som hände under dagen, gruppen höll hela vägen in i mål.

Tanken var att vi skulle brygga över med andra grupper, men det lyckades inte trots några tappra försök. Jag gick i mål med huvudfältet på en 30e plats. Edvin korsade mållinjen som 5a och det får vi vara nöjda med, dessutom blev det svensk soloseger genom Alexander Gingsjö. Riktigt bra gjort!

Nu är det full laddning inför Bayern Rundfahrt som startar den 22e maj nere i Tyskland och då är jag tillbaka i NetApp-Enduras färger igen.”

www.wetterhall.se

www.netapp-endura.com Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer

Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i...

Läs mer

Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia...

Läs mer

Massiv uppslutning för mer jämställda prispengar

Crowdfundingkampanj försöker lyfta frågan om den bisarra skillanden i prispengar mellan dam-och herr eliten. Efter...

Läs mer
Dubbel omstart för Emilia Fahlin

Efter fjolårets Coronastympade säsong är det dags för Emilia Fahlin att starta om i dubbel bemärkelse. Till helgen är det...

Läs mer
Mathieu van der Poel har äntligen lärt sig att njuta

Stålmannen. Allätaren. Ett mirakel på hjul. Superlativen haglar över den mångsidiga nederländaren Mathieu van der Poel. Men det är först...

Läs mer