Alexander Wetterhall: Paris-Troyes

Alexander Wetterhall: Paris-Troyes


I söndags avgjordes den 54e versionen av Paris-Troyes över den 174km långa fransk-kuperade banan, rullande vägar med några branta partier. Vi ställde upp med ett starkt lag och var taggade att fortsätta göra bra ifrån oss.

Tidigt under tävlingen såg jag till att pricka in rätt utbrytning och fick tillsammans med Iker Camaño från Endura Racing fick en lucka ihop med den 14-man stora gruppen. Avståndet ner till klungan växte hela tiden och efter 45 kilometer hade vi en dryg minut under den första blåsiga delen av loppet. Det är då jag känner att luften sakta men säkert pyser ur mitt bakhjul och jag tvingas stanna för byte.
Men neutralservicen som var bakom var antingen ny eller så gjorde han under denna gången sitt sämsta hjulbyte någonsin. F1 teamen skulle tappa hakan över hans ”prestation”. Det slutade med att när han var klar så hade jag bara några meter till godo på klungan och det var där jag nu fick fortsätta min dag.

Olika lag turades om att jaga utbrytningen men avståndet växte. Det var inte förrän de sista 20 kilometerna som vi kom ikapp en splittrad utbrytning. Iker var tyvärr en av dem som inte fanns med i täten längre, och nu var det dags att försöka köra in de tre som var i spets.
Jag och några av mina lagkamrater började köra men med 10 kilometer kvar så var det fortfarande en minut till de tre. Vi fortsatte men såg att det var lönlöst utan hjälp från andra, och vi började tänka på spurten om topp fem istället. Jag letade upp Paul Voss som vi försökte hjälpa fram till en bra placering och med 1200 meter kvar gav jag allt med honom på hjul.
Jag följde en attack som blev ett långt uppdrag åt mig själv. När jag väl kom till 250 meter kvar till linjen så fanns det ingen Voss bakom längre och jag kämpade mig över linjen. Jag lyckades sittspurta in på andra plats i klungan och det resulterade i en härlig femte plats för dagen. Så mitt spurtuppdrag blev till en positiv överraskning för mig själv, gott!

www.wetterhall.se
www.enduraracing.com


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i...

Läs mer

Hur bra kan man bli? 8 frågor till rekordjägaren Jonas Bohr

Han började cykla först när han var 43. Nu är han på jakt efter världsrekordet...

Läs mer

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer
Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i World Tour-loppet Gent-Wevelgem i söndags....

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer