Alexander Wetterhall: Engelbrektsturen
Andreas är såklart åretrunt-pendlare - och har massor av smarta tips för en varm och smidig vinter i sadeln!

Alexander Wetterhall: Engelbrektsturen


Efter SM tog jag en hel vecka semester, en vecka som jag bara skulle ta det lugnt på. Man kan väl säga att jag tog det lugnt från cykeln i vilket fall. Packa lådor, bära och renovera blev det under nästan hela veckan då vi precis har flyttat. Men det räcker inte bara där. Samtidigt som vi höll på i flyttandet mitt i första träningsveckan födde Malin vår son Gustav, den 10:e juli rent av. Det har varit mycket som har hänt på en gång. Och underbart kul ännu en gång!

Trots stora omställningar i vardagen så har träningen gått mycket bra. Jag känner att jag är på gång igen, och ser verkligen fram emot sista delen av säsongen. Jag körde Engelbrektsturen som sista test inför nästa veckas Vuelta a Burgos som går nere i Spanien. Engelbrektsturen är ett 80 kilometer långt långlopp på MTB i Norberg – ett mycket bra race med ett fint arrangemang som passade bra in i min träningsplanering.

Det blev hårt redan från start och jag hade tyvärr svårigheter att hänga med i skogen. Det blir ju så när jag körde min femte gång på cykeln för året på tävlingsdagen. Men skam den som ger sig, och jag lyckades att, trots min jojokörning där jag fick ta igen det jag förlorade på grusvägarna, vara med de snabbaste in mot mål.
Jag provade att rycka de sista kilometrerna och fick en lucka med en kilometer kvar till mål. Det kunde ha gått men Fredrik Ericsson täppte till och det blev spurt.
Jag gick in först i de sista kurvorna men var lite för feg ut ur sista svängen med 200 meter kvar till linjen, och agerade statist när Matthias Wengelin vann en fotofinish-spurt mot Fredrik Eriksson. Själv korsade jag linjen som tredje man. Ändå en klart bättre placering än jag kunnat räkna med. Kul att vara tillbaka på MTB-banan även om det bara var för en dag.

Nu blickar jag framåt mot nya äventyr under sensommarn och hösten!

www.wetterhall.se


Nummer 6 ute nu!

I detta nummer har vi:

  • Hyllat nya Dura-Ace
  • Hängt nere på Tour de France
  • Grävt ner oss i kolfiber
  • Testat massa grushojar

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lidingöloppet MTB lägger ner

Med sorg tog vi idag emot beskedet att Lidingöloppet MTB efter åtta år som ett...

Läs mer

Bold fortsätter satsa på integration

Bold är numera en underavdelning hos Scott, och vi såg deras teknik på nya Scott...

Läs mer

Emil Johansson - om vägen som lett honom till toppen

Upp, upp och uppåt. Starten på Emil Johanssons karriär pekade lika brant uppåt som inrunet...

Läs mer

Kvänums IF får SilverEmmas stipendium 2021!

Stipendiet går till en förening vars ungdomssida har vuxit enormt, tack vare kontinuitet och stora...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Scott Spark - en ny generation

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, ny geometri och flera andra uppdateringar. När Scott nu släpper den...

Läs mer
Så behåller du cykelglöden i höst

Svenska cyklisters relation till hösten är som en långdistansrelation. Avståndet är ett kännbart problem där varje träff är som en...

Läs mer
En grusigare Roadmachine från BMC

BMC släpper en ny version av sin komforträcer Roadmachine och gör den redo för fler typer av vägar. Allt fler...

Läs mer