Alexander Wetterhall: Czech cycling tour

Alexander Wetterhall: Czech cycling tour


Efter medaljen på tempo–SM bar det av ner mot ett stekhett Tjeckien och det fyra dagar långa Czech Cycling Tour. Jag hoppades på att jag skulle bli av med min förkyldning, men jag hade fortfarande lite ont i halsen och var allmänt snuvig när tävlingen drog igång med lagtempot över 25,9 kilometer på torsdagen.

Vi startade bra och jag kände mig ganska pigg trots allt, och jag tog långa förningar ner till vändpunkten. Men efter halva tävlingen så började de brinna ordentligt i både benen och bröstet och jag kunde inte åtehämta mig mellan förningarna. Vi gjorde några misstag men för övrigt åkte vi bra ihop. Alla ville ha vinsten så gärna men i och med misstagen så fick vi nöja oss med andra platsen för dagen. Denna gången 18 sekunder bakom tjeckiska Whirlpool-Aurtor.

Dagen efter körde vi 145 kilometer och det inleddes ruskigt snabbt på de rullande vägarna. Jack Anderson gick iväg i en grupp på tio personer som höll halva tävlingen. När denna väl blev inhämtad gick Zak Dempster iväg med en lika stor grupp. Gruppen höll hem och han lyckades vinna! Riktigt gott med en etappvinst efter besvikelsen dagen innan…

För mig personligen gick det inte lika bra. Den stekande värmen tog fullständigt musten ur mig. På något sätt så lyckades jag ta mig in mot mål med klungan och när vi var säkra på att Zaks grupp höll hem så gjorde vi ett spurtuppdrag åt Alexandre Blain.
Han korsade mållinjen som 12:a, andra man i klungan. Själv rullade jag in som 41:a efter min förning.

På morgonen till tredje etappen var jag fortfarande inte bättre, utan hade en täppt näsa och rinnande ögon när jag vaknade. Jag beslutade mig för att starta och se om det blev bättre – men icke. Jag tog mig 85 kilometer in i etappen tills vi kom till lagningen, och där bröt jag tävlingen… och åkte hem ifrån Tjeckien med en andra plats på lagtempot.
Nu blir det en knapp veckas semester innan det är dags att ladda om inför nästa tävling som blir i Portugal om två veckor.

www.wetterhall.se

www.enduraracing.com


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Emilia Fahlin hoppar av OS

Emilia Fahlin har valt att lämna återbud till att tävla i de olympiska spelen i...

Läs mer

Hur bra kan man bli? 8 frågor till rekordjägaren Jonas Bohr

Han började cykla först när han var 43. Nu är han på jakt efter världsrekordet...

Läs mer

Vårgårda ställer in World Tour, igen

Nej i år blir det inga segergester i Vårgårda, för nu ställer man in World...

Läs mer

Emilia Fahlin klar för OS!

Den svenska OS-truppen växer och nu är Emilia Fahlin med på listan! Med 100 dagar...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Vätternrundan flyttar till den 2-5 september

På torsdagen beslutade Vätternrundan att flytta hela Cykelveckan till reservdatumen i september.– Vi måste agera...

Läs mer
Emilia Fahlin spurtade till sig en OS-plats

Emilia Fahlin spurtade med stor sannolikhet till sig en OS-plats i Tokyo genom sjätteplatsen i World Tour-loppet Gent-Wevelgem i söndags....

Läs mer
Tre svenskor till start i World Tour-premiären på Strade Bianche

Tre svenska cyklister finns på startlinjen när damernas World Tour inled idag, lördag. Veteranerna Emilia Fahlin, 32 år, Hanna Nilsson,...

Läs mer