3 snabba frågor till Jenny Rissveds

3 snabba frågor till Jenny Rissveds


Vad är planen för att behålla den här fina världscupformen?
– Planen är att träna hårt när jag behöver och vila hårt när jag behöver. Jag jobbar även stenhårt på det mentala vilket jag tror har bidragit mycket till vad jag har presterat nu under våren. Det ska jag självklart också försöka hålla i. 
Schweiziskan Jolanda Neff har inte heller fyllt 23 år än, men dominerar ändå i damelitklassen just nu. Hur resonerade du när du valde U23 istället för elit?
– Förra året körde jag inte alls med samma självförtroende som jag kör med just nu. Det är något jag har byggt upp under vintern och våren genom hårt arbete och fina resultat. För mig kändes det viktigt att hitta tillbaka till just den känslan. Jämför man mina varvtider med elitens varvtider kan man se att jag ligger på samma tider som toppen, men det var ju inget jag kunde veta när jag tog beslutet att stanna kvar i U23 innan säsongen drog igång. Vi får se vad som händer nästa år, jag har ju ytterligare ett år kvar i U23 om jag så vill. 
Vad är nästa tävling för dig? Kommer du hem och kör nåt i Sverige framöver?
– Härnäst väntar European Games i Baku. Jag åker till Azerbaijan i början av nästa vecka och tävlar helgen som kommer. Därefter är planen att åka på höghöjdsläger för att förbereda mig för andra halvan av säsongen som drar igång med världscupen i Lenzerheide i början av juli. Jag planerar att köra en tävling i Tibro den 12 juli och därefter är det SM, vilket jag ser fram emot. 

Nytt nummer ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vi har tagit ett långt snack med Sveriges argaste mekaniker
  • Bjuder på en prylspecial med en hel hög med nya prylar
  • Träffat Tim Krabbe, författaren till ”cyklisten”
  • Kollat in vad som kanske är världens bästa bambucykel

Ute nu!

Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Svenska Cykelförbundet lanserar ny SWE Cup i fartfylld disciplin

Som en korsning mellan störtlopp och svenska rallyt. Där har ni MTB Enduro – disciplinen...

Läs mer

Sverige kan få världscupstävlingar i XCO 2023 och 2024

Svenska Cykelförbundet har skrivit under en avsiktsförklaring med Internationella Cykelunionen (UCI) med målet att få...

Läs mer

Trek släpper nya E-caliber

En utjämnare, ett mellanting, ingen vanlig el-mtb men knappast en vanlig mtb heller – säg...

Läs mer

STIGCYKLISTENS 7 BUDORD

Det finns plats för alla i skogen men med ett ökat intresse för friluftsliv är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Dangerholms Scott Hyper Spark - Världens kanske mest avancerade mountainbike

Det tog över två år, men nu är Gustav Gullholm, även känd som Dangerholm, färdig...

Läs mer
Finsk jägare skulle jaga fågel - dödade cyklist

En 30-årig man har dött i Urho Kekkonens nationalpark i Savukoski i Lappland efter att ha blivit träffad av en...

Läs mer
Nino Schurters nyckel till framgång

Enligt Nino Schurter är nyckeln till åtta världsmästartitlar i mountainbikens XCO-gren – och några kistor med andra medaljer – hans ihållighet....

Läs mer