3 smarta och mättande frukostval för cyklister

Quinoa är ett oväntat men utmärkt frukostalternativ. Testa själv!
Ingredienser:
1 dl quinoa
1 kiwi
1 banan
1 dl blåbär
1 msk hackade mandlar
1,5 dl grekisk yoghurt
1 krm kanel
1/2 ekologisk citon
Lönnsirap eller honung efter smak
Gör så här: Skölj quinoan för att få bort de bittra smakämnena. Koka enligt anvisningarna på paketet. Hacka banan och kiwi och blanda med blåbär och den kokta quinoan.
Mixa yoghurt, kanel och zest+juice från citronen efter smak.
Lägg upp quinoa- och fruktmixen i en skål och servera med yoghurten, hackade mandlar och lönnsirap/honung.

Yoghurt- och mandelsmörstrifle med granatäpple, ingefära och cashew.
En både lyxig och frisk frukostskål full av nyttigheter. Mandel och cashew fyller upp dina magnesium-förråd medan ingefäran är bra för både matsmältningen och immunförsvaret.
Ingredienser:
1,5 dl Grekisk yoghurt
1 msk mandelsmör
4 msk havregryn
100 g granatäpplekärnor
1 bit färsk ingefära
1/2 apelsin
1 msk hackade rostade cashewnötter
Lönnsirap eller honung efter smak
Gör så här: Riv ingefära och zest+saft från apelsinen rakt ner i yoghurten. Blanda ordentligt. Lägg upp hälften av yoghurten i ett glas och strössla ner hälften av havregrynen, nötterna och granatäpplet. Avsluta med mandelsmör innan du upprepar proceduren med resterande ingredienser så att det blir en härlig trifle. Toppa med honung eller lönnsirap.

En både god och supernyttig mix av havregröt och chiapudding som dessutom står färdig i kylen på morgonen!
Ingredienser:
2 dl havregryn
1,5 dl mandelmjölk
1 dl vatten
1 msk chiafrön
1 rivet äpple
1 dl hallon (hälften i mixen, hälften som topping)
1 msk rostade, hackade hasselnötter
Lönnsirap eller honung efter smak
Gör såhär: Mixa alla ingredinser, täck med lock och låt stå i kylen över natten. Rör runt en sväng på morgonen, toppa med hallon och lite extra chiafrön. Servera med en skvätt mandelmjölk.
Antal kommentarer: 1
Lars
Fy vad tråkigt. Ägg och bacon är mycket godare, och nyttigare!