FTP – Februari och drömmar


Så var det äntligen dags. För två veckor sedan fick jag min Kickr skickad till mig från Spanien och helt plötsligt blev det hög tid att stegra upp cykelträningen för året och börja sikta framåt och drömma om att känna mig stark uppför långa klättringar, oändliga dagar och den där sinnesfriden som infinner sig och gör att man glömmer bort all stress och bekymmer.

Inte för att jag är bra på att klättra, eller för att jag verkligen längtar efter smärtan i benen och lungorna av att försöka ta mig upp någon avlägsen och oändlig kulle. Det är mer det att jag längtar efter äventyr och känslan av friheten. Friheten av att inte ha någon brådska. Friheten av att njuta av solen, utforska ett nytt område, umgås med vänner och stanna på udda platser för calippo’s, kaffe och mat.

Så medan jag drömmer mig bort plågar jag kroppen med träningspass som förhoppningsvis ska föra mig närmre dessa event.

Utförde ett FTP test Förra veckan och konstaterade att min fitness inte var helt kass, men inte lång ifrån. Eller vet du, jag ska inte vara sån nu. Kollade upp mina värden från fem år sedan när jag senast gjorde testet och kunde konstatera att jag hade EXAKT (185w) samma värde i dagsläget som jag hade i Oktober 2015, dvs då hade jag tränat mycket och nu har jag knappt rört en cykel de senaste månaderna. Så inte så illa. Men det kan och ska förbättras och det är vad som gör mig taggad på att köra ganska hårt under en period nu framöver.

Kan jag också bara tillägga att jag inte cyklar för att tävla utan för att jag bara vill cykla och äventyra och utforska världen på två hjul. 

Det tar oss dock till att det är dags att börja fylla kalendern med lite äventyr! Vilka event ska man köra? Vart ska man åka och utforska? Om någon har några tips får ni gärna höra av er!

Salzburg - Österrike