2011: De bästa mountainbikenyheterna från Eurobike


Större hjul på mountainbike och fler tillverkare av downhillcyklar, det är den tydligaste trenden till 2011. När det gäller färgsättningen så är det massor av färger som tillsammans med lysfärger är hetast. Som vanligt tror vi att världen är på väg mot en roligare cykling. Hur kul ska vi få ha det egentligen?
[part=0075]
Intense Spider med 29 tums hjulstorlek. Intense tillverkar allt i aluminium och nästan bara heldämpade ramar byggda kring det väl fungerande VPP-länkaget.
[part=0112]
Commencals nya störtloppsmaskin. Det här är cykeln som världscupsvinnaren Gee Atherton kommer att köra på nästa år.
[part=vitflash]
En Cannondale Flash är inte ens en nyhet men gaffeln är så snygg i vitt att vi är tvungna att visa den ändå.
[part=0041]
Ny downhillram från Nukeproof som på lite mer än ett år gått från att bara tillverka komponenter till att bli en cykeltillverkare.
[part=0131]
Storhjulad Cannondale Flash. Tjugoniotummarna fanns på finaste platsen i många tillverkares montrar. Lite nytt för i år var de riktigt rejsiga storhjulingarna i kolfiber och med väldigt lätta komponenter.
[part=0099]
Specialized Epic i snygg orange färgkombination. Epic finns till år 2011 med både 26 tum stora hjul och 29 tum. I Kadens nummer 8 2011testar vi en Epic med stora hjul.
[part=0050]
Pivot har alltid gjort trevliga heldämpade cyklar. Nu har de också en downhillcykel i sitt sortiment. En viktig del av det sponsrade teamet och en del av utvecklingsarbetet är Kyle Strait som tidigare körde för Specialized.
[part=0145]
Den mytologiska varelsen Yeti som i nordamerika heter Sasquatch har även det lite mer folkliga namnet Bigfoot. Inte så konstigt att cykelmärket med namnet Yeti nu tillverkar en cykel med större tassar. 29 tum från Yeti alltså.
[part=barntitan]
Men mamma, alla andra barnen har en i titan. Tune som tillverkar dyra tillbehör för lätta custom-cyklar har byggt en barncykel med klass!
[part=isaac]
Isaac som i Newton. När jordens dragningskraft är en lika värdig motståndare som de andra cyklisterna kan en lätt och styv ram hjälpa lite. Med nya XTR och en Magura Durin-framgaffel lär hela bygget hålla en låg vikt.
[part=niner]
Niner säljer just bara cyklar med tjugoniotum stora hjul. Den här cykeln i kolfiber med stel gaffel var bland det snyggaste vi såg nere på mässan i Tyskland.
[part=orbeania]
Orbea säljer en massa cyklar i USA. Därför var det ganska självklart för den baskiska tillverkaren att ha ett par mountainbikes med stora hjul i sitt sortiment, för på andra sidan Atlanten är allt lite större.
[part=scott29]
Scott Scale med stora hjul. Den lätta och fina kolfiberramen har nu blivit förfinad och anpassad till den rådande storhjulstrenden. Äntligen.
[part=titanfixed]
Italienska Francesco Paduano tillverkar snygga, dyra och lite speciella cyklar i titanium. Vill man äga en Paduano kan man gå in på www.paduanoracing.com och påbörja sin beställning.
[part=breezer]
Mountainbikepionjären Joe Breeze försvann ett par år från marknaden, men är sedan 2006 tillbaka med lika snygga cyklar som förr i tiden.


Nytt nummer ute i butik nu!

I detta nummer har vi:

  • Snackat med Emil Johansson om livet upp och ner
  • Grusat ner oss!
  • Snackat med Jonas Bohr om rekordförsöket
  • Kraschat på Mallis 312

Ute nu!

Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Jonny Lundberg

Var är alla fulldämpade hojarna.
Jonny L
Övik


Kalle Bern

Du har så rätt Jonny, det är lite väl få heldämpade cyklar med på bilderna.
Var de är nu kan jag tyvärr inte svara på. Då var de strax bakom eller till höger, utanför bilden.
För mig räcker det med Intensen och Commencalen som heldämpade men jag kan förstå att de flesta vill se andra mindre vackra cyklar också : )
Kanske att det kommer en liten bildsamling till så här ett halvår senare.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

PRO Stealth - nu för ännu fler rumpor!

Smaken må vara som baken, men sadeln Stealth från Shimanos tillbehörsfalang PRO är en som...

Läs mer

Nya Scott Spark är här!

Integrerad bakdämpare, längre slaglängd, annan geometri och massa annat fint! Säg hej till helt nya...

Läs mer

Test: Bluegrass Rouge Core Mips

Prisvärd funktion från Bluegrass Skillnaden mellan billigare och dyrare hjälmar brukar både märkas och synas....

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Garmin lanserar Rally - nya pedaler med kraftmätning för både lvg och XC

Rally är en serie nya pedaler för både XC och landsväg som mäter total kraft,...

Läs mer
Speedplay gör comeback

Sen Wahoo köpte upp Speedplay hösten 2019 har det varit tyst som i graven från detta udda men ikoniska varumärke....

Läs mer
Ny luftigare Prevail från Specialized

Specialized kallar sin nya S-Works Prevail II Vent för den mest ventilerade hjälm de någonsin tillverkat och det är lätt...

Läs mer